Ο Δήμος Λουτρακίου "χαρίζει" οικόπεδο στα ΚΤΕΛ!

Την έντονη δυσαρέσκειά της αντιπολίτευσης, προκάλεσε η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Δεκεμβρίου 2019, σχετικά με τη σύναψη σύμβασης του Δήμου με την ΚΤΕΛ Κορινθίας ΑΕ για την παραχώρηση της χρήσης του δημοτικού ακινήτου εμβαδού 607 τ.μ. για χρονική διάρκεια είκοσι (20) ετών έναντι μισθώματος 750 ευρώ ανά έτος για την μετεγκατάσταση του τερματικού σταθμού Λουτρακίου της ΚΤΕΛ ΑΕ.

 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα έξοδα κατασκευής του κτιρίου που θα φτιάξει η ΚΤΕΛ ΑΕ για να εξυπηρετούνται οι πελάτες της επιχείρησης, θα αφαιρεθούν από το ετήσιο μίσθωμα για την ενοικίαση του οικοπέδου. Με άλλα λόγια, ενώ το ποσό ήταν περίπου 3.000 ευρώ ανά έτος, λόγω του αντισταθμιστικού έργου, το οποίο θα παραμείνει στο Δήμο μετά τη λήξη της παραχώρησης της χρήσης του εν λόγω ακινήτου, το ποσό διαμορφώθηκε στα 750 ευρώ ανά έτος!

 

Σημειώνεται ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση, ξεκαθάρισε ότι ακόμα και το ποσό των 3.000 ευρώ ανά έτος, για ένα οικόπεδο 607 τετραγωνικών, είναι ιδιατέρως χαμηλό!

 

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ένσταση είχαν και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Λουτρακίου, όταν συζητήθηκε το θέμα. Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου - Περαχώρας, Μάριος Σακέλλης, απείχε κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

 

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν να μην παραχωρηθεί τελικά ο χώρος έναντι του συγκεκριμένου μισθώματος στην ΚΤΕΛ ΑΕ. Πλέον, αναμένεται οι δύο πλευρές (Δήμος και ΚΤΕΛ ΑΕ) να καθίσουν και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να βρουν μια λύση που να καλύπτει περισσότερο τα συμφέροντα του Δήμου.

 

Την πρόταση του Δήμου και της ΚΤΕΛ ΑΕ, ψήφισαν τα 9 μέλη της Δημοτικής Αρχής: Φίλιππος Θυμής, Κώστας Δήμου, Σωτηρία Κορδαλή, Κώστας Παντελέου, Αθανάσιος Παπαθανασίου, Σωτήρης Πέρρας, Δημήτρης Πρωτονοτάριος, Σπύρος Ράτης και Αναστάσιος Σακελλαρίου.

 

Τη μη παραχώρηση ψήφισαν οι 13 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα οι: Μαρία Πρωτοπαππά, Γιώργος Κοντός, Ευθύμιος Σακελλαρίου, Παναγιώτης Πέτρου, Βασίλης Βασιλείου, Κωστής Ζερβός, Αλκιβιάδης Δρίτσας, Χρήστος Ασημακόπουλος, Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, Γιάννης Καραπανάγος, Κασιανή Κόντη, Κωνσταντίνος Λογοθέτης και Αθανάσιος Μουζάκης.