Ο Έλληνας… μαχητής: Κέρδισε τον πιο δύσκολο Μαραθώνιο του κόσμου (video)

Ένας Έλληνας αναδείχτηκε νικητής στο Μαραθώνιο του Βόρειου Πόλου! 

 

Ο λόγος για τον Αργύρη Παπαθανασόπουλο που κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση σε έναν από τους πιο δύσκολους Μαραθωνίους του κόσμου.

 

 

Ο Παπαθανασόπουλος κρατώντας την ελληνική σημαία στα χέρια και με το πρόσωπο του καλυμμένο από πάγο κατάφερε να περάσει πρώτος τη γραμμή τερματισμού σημειώνοντας χρόνο 4:34’:36” αφήνοντας σχεδόν μισή ώρα πίσω τον επόμενο που τερμάτισε τον Μολδαβό Ντμίτρι Βολόσιν, ο ποίος χρειάστηκε περισσότερες από 5 ώρες και 3 λεπτά.

 

Ο σπουδαίος δρομέας, που έχει τρέξει στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου, όπως την έρημο Σαχάρα, την Παταγονία, το Μπουτάν και την Κοιλάδα του Θανάτου (ΗΠΑ), τερμάτισε σε 4 ώρες 34 λεπτά 36 δευτερόλεπτα, σχεδόν μισή νωρίτερα από τον Μολδαβό Ντμίτρι Βολόσιν (5:03:26) και τον Αυστραλό Ντέιβιντ Φιλντ (5:03:34).

 

Ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος κατάφερε να τρέξει στους μείον 33 βαθμούς Κελσίου και να κερδίσει τον «πιο κρύο Μαραθώνιο» του κόσμου. «Είναι σχεδόν απίστευτο. Ξέρετε ότι είμαι Έλληνας, οπότε αυτό δεν είναι το σωστό μέρος για μένα. Αισθάνομαι όπως ένας Εσκιμώος που τρέχει έναν αγώνα στην έρημο», δήλωσε μετά τη νίκη του.

 

 

.eleftherostypos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ