Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σταθερά στο πλευρό των αστέγων

Τη στιγμή που η πανδημία του νέου κορονοϊού (COVID- 19) πλήττει αμείλικτα την κοινωνία, προσβάλλοντας, κατά κύριο λόγο, τις πλέον ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με πρωτοβουλία του Προέδρου του, Dr. Αντώνιου Αυγερινού, κλιμακώνει τις δράσεις ενεργητικής προσέγγισης και εργασίας στο δρόμο streetwork, (για μία ακόμη φορά) με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα των αστέγων που ζουν στο κέντρο της Αθήνας.

 

Στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης προληπτικών δράσεων του Ε.Ε.Σ. για τον περιορισμό διάδοσης της πανδημίας του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, Κινητές Μονάδες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στελεχωμένες από επαγγελματίες κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και εθελοντές των τριών Εθελοντικών του Σωμάτων (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών), θα πραγματοποιήσουν, για ακόμη μία φορά, δράση streetwork την Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020, από τις 9:00 έως τις 12:30, καλύπτοντας κεντρικές περιοχές της Αθήνας.

 

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα διανεμηθούν στους άστεγους συνανθρώπους μας δέματα με ανθρωπιστικό υλικό, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά μαντηλάκια και απολυμαντικά.

 

Ταυτόχρονα, θα γίνει θερμομέτρηση και θα τους παρασχεθούν Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες ψυχικής υγείας.

 

cnn.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ