Ο Γιάννης Αλεξανδρής έκανε τη δική του "Επιλογή ευθύνης" και μιλάει στο loutraki365 για αυτή

Το "μαναβόπαιδο" από το Μενίδι, μεγάλωσε, έγινε επαγγελματίας φωτογράφος, ήρθε στο Λουτράκι όπου γνώρισε τη μετέπειτα γυναίκα του, αγάπησε την περιοχή και πριν από λίγες ημέρες, έκανε μια Επιλογή Ευθύνης. Ο λόγος, για τον Γιάννη Αλεξανδρή, που παραμένει "χαζοπατέρας" και "συμμετέχει με τιμή", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο loutraki365.gr, στο ψηφοδέλτιο του Κωστή Ζερβού, γιατί θεωρεί ότι ήρθε η "ώρα για δράση"...

 

- Ποιος είναι ο Γιάννης Αλεξανδρής…

 

Γεννήθηκα στην Πάτρα και σε ηλικία τριών ετών μετακομίσαμε στο Μενίδι όπου και μεγάλωσα. Είμαι το 4ο παιδί μιας πολύτεκνης οικογένειας με 5 αγόρια !!! Μεγαλώσαμε σε ένα μικρό σπίτι προκάτ, παλαιού τύπου, ξύλινο, καθώς, επειδή ήμασταν μεγάλη οικογένεια, δεν μας νοίκιαζαν σπίτι. Ο πατέρας μου ήταν μανάβης σε λαϊκές αγορές και από πολύ μικρός, τα καλοκαίρια, πήγαινα μαζί του. Καμαρώνω να λέω ότι είμαι μαναβόπαιδο!!! Κάπως έτσι, με σχολείο το χειμώνα, δουλειά το καλοκαίρι και τα δεκαπενθήμερα των εορτών, τελείωσα το Λύκειο και την σχολή ΑΚΤΟ, στο τμήμα της φωτογραφίας. Το Νοέμβριο του 1989 παρουσιάζομαι στο στρατό. Αρχές του 1990, έρχομαι για πρώτη φορά στο Λουτράκι, για δύο μήνες και για δεύτερη φορά επιστρέφω στο τέλος του ίδιου χρόνου, για να τελειώσω τη θητεία μου. Κατά την διάρκεια της δεύτερης παραμονής μου στο Λουτράκι γνωρίζω την Όλγα Φλαμιάτου και σιγά σιγά, αρχίζω να γνωρίζω το Λουτράκι και τους ανθρώπους του, γνωρίζω την "οικογένεια" της φιλαρμονικής του Δήμου μας, όπου η Όλγα παίζει μέχρι σήμερα. Έτσι αποφάσισα να μείνω στο Λουτράκι. Παντρεύτηκα με την Όλγα και κάναμε δυο γιους, Τον Δημήτρη το 1999 και τον Λάμπρο το 2004. Η μεγαλύτερη επιτυχία στη ζωή μου είναι τα παιδιά μου !!! Ήμουν και παραμένω χαζοπατέρας…. Είναι πολύ καλοί νέοι και είμαι πολύ περήφανος για τους γιους μου!!! Οι γιοι μου είναι ολόκληρη η ζωή μου !!! Τα υπόλοιπα λίγο πολύ τα ξέρετε …… επιχειρηματίας, αυτοδημιούργητος κ.τ.λ.

 

- Γιατί αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα με τον Κωστή Ζερβό;

 

Ο Κωστής Ζερβός, είναι ένας άνθρωπος νέος, έντιμος και άφθαρτος. Δεν έχει κανείς να του καταλογίσει τίποτα. Έχει όρεξη για δουλειά και όραμα για το Δήμο. Τα τελευταία 4 χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Κωστής Ζερβός, έχει αποδείξει ότι έχει σωστό και ουσιαστικό πολιτικό λόγο. Γνωρίζει τα προβλήματα του Δήμου και μπορεί να δίνει λύσεις. Ο Κωστής Ζερβός δεν είναι "το λιγότερο κακό", όπως λένε πολλοί, ότι μεταξύ δυο "κακών", ψηφίζουν το "λιγότερο κακό". Ο Κωστής Ζερβός, είναι το καλό, είναι το επιθυμητό. Είναι ο λόγος να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ στην εκλογική διαδικασία κι όχι να απέχουμε. Όλοι έχουμε την ευθύνη να κάνουμε την σωστή επιλογή στην ψηφοφορία. Ο Κωστής Ζερβός είναι η Επιλογή της Ευθύνης μας !!!

 

- Πως βλέπετε το ψηφοδέλτιο της Επιλογής Ευθύνης – Ωρα για Δραση;

 

Ο συνδυασμός μας έχει ένα πολύ καλό και ποιοτικό ψηφοδέλτιο. Είναι ομάδα διαφορετικών ανθρώπων που ο κάθε ένας μας έχει να επιδείξει κάτι ξεχωριστό. Είμαστε όλοι καινούρια πρόσωπα, που δεν έχουμε εμπλακεί άμεσα στα δημοτικά δρώμενα. Έχουμε όρεξη και όραμα. Επιδιώκουμε να κάνουμε μια επανεκκίνηση στο Δήμο μας και να δώσουμε επί της ουσίας λύσεις, στα πραγματικά προβλήματα των δημοτών και του τόπου μας, με αξιοκρατία, με διαφάνεια, με ισονομία και ισοτιμία. 

 

Θεωρείτε ότι έχει δημιουργηθεί ένα δίπολο ανάμεσα στο Γιώργο Γκιώνη και τη Μαρία Πρωτοπαππά και αν ναι τι μπορεί να κάνει η Επιλογή Ευθύνης Ώρα για Δράση για να καταφέρει να μπει ανάμεσά τους;

 

Μεταξύ των δυο υποτιθέμενων φαβορί για τη δημαρχία, υπάρχει μεγάλη πόλωση και τοξικότητα η οποία όσο πλησιάζουμε την ημέρα των εκλογών κλιμακώνεται και γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Εμείς δεν επιδιώκουμε ούτε την πόλωση, ούτε ασχολούμαστε με τοξικές διαδικασίες. Η αντιπαράθεση των συνδυασμών θα πρέπει να έχει πολιτικό λόγο και προγραμματικές θέσεις. Εμείς έχουμε να αντιπαραθέσουμε το πρόγραμμά μας και το όραμα που έχουμε για τον Δήμο μας, το οποίο φέρνει ουσιαστικές και ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών και ανοίγει νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη του τόπου μας, αξιοποιώντας όλους τους φυσικούς πόρους και το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας. 

 

- Πρόσφατα, δημοσιεύτηκε το πρόγραμμα του συνδυασμού σας. Αν μπορούσατε να ξεχωρίσετε κάποια θέση / κάποιες θέσεις ανάμεσα σε όλες αυτές που παρουσιάσατε, ποια θα ήταν αυτή/ ποιες θα ήταν αυτές;

 

Όποιος έχει διαβάσει το πρόγραμμα του συνδυασμού μας, έχει αντιληφθεί ότι ακουμπάμε όλα τα προβλήματα του Δήμου μας και δίνουμε λύσεις πραγματικές με ουσία και ρεαλισμό και όχι λύσεις επιφανειακές για να πούμε απλά ότι αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες του Δήμου και τελικά χωρίς αποτέλεσμα. Όλες οι θέσεις μας είναι σημαντικές και ουσιώδεις, η κάθε μια έχει τη δική της βαρύτητα, ανάλογα με τη σοβαρότητα του θέματος. Πραγματικά, είναι τόσα πολλά τα θέματα που ταλανίζουν τον Δήμο μας που δεν ξέρω αν θα μπορούσα να ξεχωρίσω κάποιες. Αν θα έπρεπε να σταθώ σε κάποιες πιο συγκεκριμένες, θα μιλούσα για την κοινωνική πολιτική που δείχνει μια ευαισθησία και σεβασμό στις ευπαθείς ομάδες και στην κοινωνία μας. Σίγουρα στην καθημερινότητα, καθαριότητα, Διαχείριση απορριμμάτων και κυκλοφοριακό, στην προστασία του περιβάλλοντος... Συχνά λέω ότι το περιβάλλον το έχουμε δανεικό από τις επόμενες γενιές και πρέπει να τους το παραδώσουμε, όπως πρέπει !!! Πολύ σημαντική είναι και η ανάπτυξη του τουρισμού, γιατί είναι ένας από τους πιο βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας μας. 
 

- Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο στοίχημα της παρουσίας σας στα κοινά; 

 

Αυτό που εγώ θέλω, πρώτα από όλα είναι να με εμπιστευτούν οι συνδημότες μου. Όπως έχω δείξει στην μέχρι τώρα πορεία μου στα τοπικά συμβούλια έτσι και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, θα παίρνω τις θέσεις εκείνες που υποστηρίζουν τα συμφέροντα του Δήμου μας και θα προσδοκούν την ευημερία του κοινωνικού συνόλου σε όλα τα επίπεδα.

 

- Ποιο είναι το μήνυμά σας στους συνδημότες σας;

 

Οι συνδημότες μου πρέπει να πάνε στις εκλογές να ψηφίσουν. Έχουν την δύναμη να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αλλάξουν το μέλλον του Δήμου μας !!! 

Έχω ένα ρητό που λέω ότι ….

Στις εκλογές ΔΕΝ απέχουμε, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ !!!

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ !!!

Ψηφίζουμε ΑΡΙΣΤΟΥΣ κι όχι αρεστούς !!!