Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (1/1/2019)

Με βροχοπτώσεις, χιονόνερο, αλλά και πολύ χιόνι μας υποδέχεται η Πρωτοχρονιά του 2019, σήμερα Τρίτη (1/1/2019) σε όλη τη χώρα.

 

Στη δυτική Ελλάδα αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις, αλλά και σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο. Χιονοπτώσεις σημειώνονται από χθες και συνεχίζονται και σήμερα, στα ορεινά και ημιορεινά των βορείων περιοχών.

 

Στην υπόλοιπη χώρα βροχοπτώσεις, αλλά και χιονόνερο. Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου.

 

Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες και σταδιακά από τα βόρεια προς τα νότια.

 

Νοτιοανατολικός άνεμος στα νοτιοανατολικά, με εντάσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειος-βορειοανατολικός, με εντάσεις 6 έως 8 και στα πελάγη έως και τα 9 μποφόρ, κατά τόπους, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά.

 

Σε χαμηλά επίπεδα οι τιμές του υδραργύρου, ενώ παγετός θα σημειωθεί, τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός ή και ολικός στα βόρεια.

 

Νεφώσεις, με βροχοπτώσεις, κατά διαστήματα εντονότερες στις παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, με σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 5 έως τους 8 βαθμούς Κελσίου σήμερα, στην Κορινθία.