Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (27/8/2018)

Πρώτη πρώιμη “γεύση” του εφετινού φθινοπώρου θα μας δώσει ο καιρός σήμερα, Δευτέρα (27/8/2018), στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

 

Η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού θα επηρεάσει αρχικά τα Ιόνιο και στη συνέχεια τα ηπειρωτικά, από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

 

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού εξέδωσε χθες το βράδυ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σύμφωνα με το οποίο αναμένονται τοπικού χαρακτήρα βροχοπτώσεις ή και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονες ή και να συνοδεύονται από πιθανή χαλαζόπτωση και πολύ ισχυρούς ανέμους.

 

Μέχρι και τις απογευματινές ώρες θα επηρεάζονται τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρός, η Δυτική Μακεδονία και η Δυτική Στερεά Ελλάδα. Από το μεσημέρι αναμένονται πιθανά έντονα κατά τόπους φαινόμενα σταδιακά, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια και την Πελοπόννησο.

 

Αίθριος καιρός αρχικά, με νεφώσεις που θα αναπτυχθούν γρήγορα, κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες και με βροχοπτώσεις ή και σποραδικές καταιγίδες τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 20 έως τους 30 βαθμούς Κελσίου σήμερα, στην Κορινθία.