Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (28/11/2018)

Η ψυχρή εισβολή, με βορείους ανέμους και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα είναι το χαρακτηριστικό του καιρού από σήμερα, Τετάρτη (28/11/2018) σε ολόκληρη σχεδόν, τη χώρα.

 

Σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από τις απογευματινές ώρες και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα προβλέπεται να εξασθενήσουν.

 

Ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται τα ορεινά της βόρειας χώρας, οι οποίες όμως, από τις βραδινές ώρες, αναμένεται να ενταθούν και να χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

 

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότια και νοτιοδυτική διεύθυνση, με εντάσεις 4 έως 6 και κατά τόπους έως και τα 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορείους, με τάση ενίσχυσης έως και 9 μποφόρ κατά τόπους στο βόρειο Αιγαίο.

 

Η θερμοκρασία σε πτωτική πορεία.

 

Σποραδικές νεφώσεις, με κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχοπτώσεις τις απογευματινές κυρίως, ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 11 έως τους 17 βαθμούς Κελσίου σήμερα, στην Κορινθία.