Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (28/8/2018)

Δεύτερη ημέρα πρώιμης “γεύσης” φθινοπώρου από τον καιρό σήμερα, Τρίτη (28/8/2018), σε αρκετές περιοχές της χώρας.

 

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο προβλέπονται αρκετές τοπικές βροχοπτώσεις ή και καταιγίδες, οι οποίες κατά διαστήματα πιθανόν να είναι αρκετά ισχυρές, αφού παραμένει σε ισχύ και για σήμερα το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού που έχει εκδώσει από το βράδυ της Κυριακής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σύμφωνα με το οποίο αναμένονται τοπικού χαρακτήρα βροχοπτώσεις ή και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονες ή και να συνοδεύονται από πιθανή χαλαζόπτωση και πολύ ισχυρούς ανέμους.

 

Μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες θα επηρεάζεται η Ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Μέχρι τις απογευματινές ώρες αναμένονται πιθανά έντονα κατά τόπους φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και πιθανώς την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται κατά τη διάρκεια της ημέρας από τα βόρεια.

 

Για τις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις που, τις μεσημβρινές ώρες, θα αυξηθούν στις ηπειρωτικές περιοχές και αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.

 

Ο άνεμος από βόρεια διεύθυνση, με εντάσεις από 4 έως και 6 μποφόρ.

 

Αυξημένες νεφώσεις, με βροχοπτώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα εντονότερες, που σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα υποχωρήσουν τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 19 έως τους 27 βαθμούς Κελσίου σήμερα, στην Κορινθία.