Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (28/9/2018)

Ο αναμενόμενος “Μεσογειακός κυκλώνας” αναμένεται να δημιουργηθεί σήμερα, Παρασκευή (28/9/2018) και να επηρεάσει αρκετές περιοχές της χώρας, από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες.

 

Έτσι, για σήμερα προβλέπονται βροχοπτώσεις και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Στην Πελοπόννησο τα περισσότερα και εντονότερα φαινόμενα αναμένονται στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες και τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

 

Ο άνεμος από ανατολική διεύθυνση, με εντάσεις στο Αιγαίο από 6 έως 7 και το πρωί έως και τα 8 μποφόρ κατά τόπους. Στο Ιόνιο όμως, θα είναι ισχυρότερος, με εντάσεις από 8 έως 9 και το πρωί έως και 10 μποφόρ κατά τόπους. Τόσο στο Αιγαίο, όσο και στο Ιόνιο θα παρουσιάσει εξασθένηση κατά 1-2 μποφόρ, έως το βράδυ.

 

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, θα ξεκινήσει την πορεία του, από τα ξημερώματα του Σαββάτου, με το κέντρο του νοτίως της Καλαμάτας, του Γυθείου, της Σπάρτης, θα περάσει πάνω από τα Κύθηρα και θα κινηθεί προς τη Μήλο και στη συνέχεια πάνω από την Παροναξία, την Ικαρία και τη Σάμο, για να εισέλθει στην Τουρκία το μεσημέρι της Κυριακής. Στα 12 μποφόρ οι ριπές των ανέμων, δηλαδή άνω των 130 χλμ./ώρα, στις περιοχές που θα επηρεάσει.

 

Αυξημένες νεφώσεις, με βροχοπτώσεις ή και πιθανές καταιγίδες, εντονότερες κυρίως τις απογευματινές ώρες, αλλά με τάση υποχώρησης, στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 16 έως τους 19 βαθμούς Κελσίου σήμερα, στην Κορινθία.