Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (29/9/2018)

Ημέρα “αφιερωμένη” στο “Μεσογειακό κυκλώνα” η σημερινή, Σάββατο (29/9/2018) και θα πρέπει όλος ο κόσμος να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός, αφού τέτοιου είδους φαινόμενα είναι ιδιαιτέρως σπάνια στην Ελλάδα και η εμπειρία όλων, είναι ανύπαρκτη.

 

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρές, αναμένονται αρχικά στο νότιο Ιόνιο και τη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και βαθμιαία στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τις Σποράδες.

 

 

Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς την Αττική. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Δωδεκανήσων.

 

Οι άνεμοι εντάσεων 8 έως 10 μποφόρ θα επικρατήσουν από το νότιο Ιόνιο και σταδιακά στα υπόλοιπα πελάγη.

 

 

Έως και τα 11 μέτρα θα φθάσει ο κυματισμός της θάλασσας στις περιοχές όπου θα "χτυπήσει" ο Κυκλώνας. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών.

 

Νέο δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με ισχύ έως και αύριο (Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018), το βράδυ.

 

 

Αυξημένες νεφώσεις, με βροχοπτώσεις ή και πιθανές καταιγίδες, εντονότερες από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 15 έως τους 19 βαθμούς Κελσίου σήμερα, στην Κορινθία.

 

Γραφήματα: PeloponneseWeather