O Κουβανός Παγκόσμιος Ρέκορντμαν του ύψους Χαβιέ Σοτομαγιόρ στην Κόρινθο

Ολοκληρώθηκε το 7ο Τουρνουά Τένις Βετεράνων (25 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου) στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Κορίνθου. Την Κυριακή το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί αγώνες και στη συνέχεια ακολούθησε στο γήπεδο τένις μια μικρή γιορτή προς τιμήν του παγκόσμιου ρέκορντμαν του ύψους Χαβιέ Σοτομαγιόρ που παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Η βραδιά έκλεισε με την απονομή των βραβείων και μια δεξίωση για αθλητές, επισήμους και δημοσιογράφους.

 

 

Ο Παγκόσμιος ρέκορντμαν του ύψους Χαβιέ Σοτομαγιόρ

 

 

Την τελετή λήξης συνδιοργάνωσαν ο σύλλογος Αντισφαίρισης Κορίνθου ΠΗΓΑΣΟΣ και το ΚΕΠΑΠ Κορίνθου. Ενώ πολλές επιχειρήσεις στήριξαν με χορηγίες το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός.

 

 

Η σχολή χορού της Έλενας Μιχαηλίδου παρουσίασε ένα όμορφο χορευτικό πρόγραμμα . Ενώ εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη Σαολίν Κουγκ Φου που την Σχολή «Η Πηγή του Νεαρού Δάσους».

 

Καταχειροκροτήθηκαν οι χορεύτριες της Έλενας Μηχαηλίδου

 

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λάμπρος Παπακώστας και ο Λουτρακιώτης αθλητής Αντώνης Μέρλος (παγκόσμιος πρωταθλητής ύψους Κ20 στο Τάμπερε).

 

 Ο πρόεδρος του «Πηγάσου»Ντίνος Νικολάου με τον αθλητή Αντώνη Μέρλο

 

 

Αξίζει να σημειώσουμε πως σήμερα το  βράδυ το Sea & Sand στην παραλία Κρυφή στα Ίσθμια διοργανώνει μια ειδική βραδιά προς τιμήν του Χαβιέ Σοτομαγιόρ και του Αντώνη Μέρλου.

 

 

Ο Χαβιέρ Σοτομαγιόρ (Javier Sotomayor Sanabria, γενν. 13 Οκτωβρίου 1967) είναι Κουβανός πρώην αθλητής του άλματος εις ύψος και ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο συγκεκριμένο άθλημα (2.45 μέτρα). Υπήρξε επανειλημμένα παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις ύψος, τόσο στον ανοιχτό όσο και στον κλειστό στίβο και κέρδισε χρυσό και ασημένιο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες (το 1992 και το 2000 αντίστοιχα).

 

 

 

 

Πηγή: sfedona.gr