Ο Μέσι και ο… Μεσσίας Ρόχο λύτρωσαν την Αργεντινή!

Η παθιασμένη Αργεντινή με πρώτο βιολί τον Λιονέλ Μέσι, ήταν βγαλμένη από τις ένδοξες μέρες του Θεού Ντιέγκο και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ κόντρα στη Νιγηρία (2-1). Ο Ρόχο το νικητήριο γκολ.

 

Τα πράγματα ήταν απελπιστικά. Η άμμος στην κλεψύδρα είχε αδειάσει απελπιστικά. Το ηθικό, όχι απλά στο μηδέν. Υπό του μηδενός. Η Νιγηρία είχε ισοφαρίσει σε 1-1 χωρίς να το αξίζει με ένα κρύο, εύκολο πέναλτι που έκανε ο Μασκεράνο (51’) και από εκεί και μετά το… χάος.

 

Αμέτρητα χαμένα κοντρόλ του Ντι Μαρία, αστεία λάθη στην άμυνα κυρίως από τον Ρόχο, άθλια στημένα, ο Ταλιαφίκο να πατάει την μπάλα και ο Ιγκουαΐν να σημαδεύει τα πουλιά σε εύκολα τελειώματα.

 

Ακόμα κι ο εκπληκτικός Μέσι του πρώτου ημιχρόνου, κάπου μέσα του το είχε πάρει απόφαση ότι δεν γίνεται. Σαν να είχε ρίξει λευκή πετσέτα στο γήπεδο.

 

Κι όμως, ενώ όλα έμοιαζαν χαμένα για την Αργεντινή, ο Θεός του ποδοσφαίρου δεν ήθελε να τελειώσει έτσι η καριέρα του Λίο στην μπιανκοσελέστε και στα Μουντιάλ.

 

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, οι δύο πιο απροσδόκητοι ήρωες που θα μπορούσε να περιμένει κανείς.

 

Ο Γκάμπι Μερκάδο έκανε την τέλεια σέντρα, ο προωθημένος Ρόχο με το κακό πόδι το δεξί έπιασε το βολέ και όλα τα άλλα ήταν ιστορία. Η Αργεντινή με τον πιο ανατρεπτικό και βασανιστικό τρόπο έφτασε στην πρόκριση και πάει απευθείας στα δόντια της Γαλλίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ