Ο Noe Inui στο Καλογεροπούλειο Ωδείο!

Ο εξαιρετικός ελληνοιάπωνας βιολονίστας Noe Inui που διαπρέπει σε Ευρώπη και Αμερική, θα επισκεφθεί την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου το Ωδείο μας και στο πλαίσιο μιας μίνι συνάντησης-σεμιναρίου θα συνομιλήσει, θα ακούσει και θα τον ακούσουν οι μαθητές μας.

 

 

΄Ελληνας από μητέρα και Ιάπωνας από πατέρα, ο Νώε Παστιάδης Ινούι γεννήθηκε στις Βρυξέλλες το 1985. Στα δεκατέσσερα του χρόνια πήρε το δίπλωμα βιολιού από το Conservatoire των Βρυξελλών και συνέχισε στο Conservatoire του Παρισιού, απ’ όπου αποφοίτησε το 2004. Ο επόμενος σταθμός των σπουδών του ήταν η Καρλσρούη στη Γερμανία όπου και συνεχίζει να διευρύνει το ρεπερτόριο του, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή του Ulf Hoelscher.

 

Ο Νώε έδειξε έντονο ενδιαφέρον απέναντι σε όλες τις διδακτικές μεθόδους που προσφέρουν οι διάφορες σχολές και αποκόμισε ιδιαίτερα οφέλη από τα masterclasses με τους Zakhar Bron, Eduard Wulfson, Hagai Shaham, Pavel Vernikov και Στέλιο Καφαντάρη. Έχοντας φοβερή ικανότητα να καταλαβαίνει, να συναισθάνεται και να αποδίδει το ιδιαίτερο ύφος κάθε συνθέτη που ερμηνεύει και με την ώριμη προσωπικότητά του έχει διακριθεί επανειλημμένα και σε εθνικό επίπεδο στο Βέλγιο, αλλά και σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως, 1ο βραβείο Τζίνα Μπαχάουερ και στο Ελσίνκι, βραβείο νέου ταλέντου στο 9ο διαγωνισμό Sibelius, μεταξύ άλλων.

 

Τον Μάρτιο του 2007 κέρδισε το 2ο βραβείο στον πρώτο Πανευρωπαΐκό Διαγωνισμό βιολιού στη Θεσσαλονίκη. Τον Ιανουάριο του 2009 έκανε το ντεμπούτο του στη Νέα Υόρκη μέσω των Young Concert Artists, αφού απέσπασε το 1ο βραβείο στις ακροάσεις. Το 2012, ο Νώε τιμήθηκε με το Prix d’ Excellence Julius Baer από την Ακαδημία του διεθνούς φήμης Φεστιβάλ Verbier.

 

Έχει συμπράξει σαν σολίστ με διάφορες ορχήστρες, ενώ παράλληλα δίνει ρεσιτάλ και παίζει μουσική δωματίου τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ιαπωνία, τις Η.Π.Α., την Αργεντινή και τη Βραζιλία. ΄Εχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις με διάσημους μουσικούς όπως η Martha Argerich, η Ντόρα Μπακοπούλου και η Ikuyo Kamiya.

 

Από το 2010, ο Νώε ξεκίνησε μόνιμη συνεργασία με την δισκογραφική Mercury Japan.

 

Ο Νώε παίζει με βιολί T. Balestrieri του 1764.