Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βίρτους Μπολόνια στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Πού θα δείτε το παιχνίδι.
Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Βίρτους Μπολόνια στο ΣΕΦ για την 27η αγωνιστική της EuroLeague (21:15, Novasports Prime, Match Center από το SPORT24).
Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στο 16-9 της κατάταξης της διοργάνωσης, ενώ οι Ιταλοί στο 12-14.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μόντε Μόρις, Φρανκ Νιλικίνα, Κώστα Παπανικολάου και Γιαννούλη Λαρεντζάκη.
Το σημερινό πρόγραμμα
- Αναντολού Εφές – Ζάλγκιρις (19:30, Novasports Start, Match Center από το SPORT24)
- Ερυθρός Αστέρας – Μακάμπι (21:00, Novasports 5, Match Center από το SPORT24)
- Βιλερμπάν – Αρμάνι (21:00, Novasports 6, Match Center από το SPORT24)
- Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια (21:15, Novasports Prime, Match Center από το SPORT24)
- Μπασκόνια – Μπαρτσελόνα (21:30, Novasports 4, Match Center από το SPORT24)
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας για το επεισόδιο στο Ντουμπάι: “Δεν τιμάει την εικόνα μου” – Τι είπε για τον οπαδό

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε δηλώσεις στην Media Day του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησης με την Βίρτους Μπολόνια την Παρασκευή (6/2, 21:15) για την 27η αγωνιστική της Euroleague, με τον τεχνικό των ερυθρολεύκων να αναφέρεται μεταξύ άλλων και στο φραστικό επεισόδιο που είχε με οπαδό μετά από το εκτός έδρας ματς με την Dubai BC.
Μία ημέρα πριν ο Ολυμπιακός φιλοξενήσει την Βίρτους Μπολόνια στο ΣΕΦ για την 27η αγωνιστική της Euroleague (6/2, 21:15) ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε δηλώσεις στο πλαίσιο της Media Day των ερυθρολεύκων, με τον τεχνικό των πρωταθλητών Ελλάδας να αναφέρεται μεταξύ άλλων και στο περιστατικό που έλαβε χώρα στο Ντουμπάι μετά από το παιχνίδι με την Dubai BC, όπου είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με οπαδό του Παναθηναϊκού.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
“Σε συνδυασμό με αυτό που είπαμε στην αρχή της κουβέντας με το χαμό του Θανάση Σκουρτόπουλου, θα ήθελα να πω ότι υπάρχουν πράγματα που είναι σημαντικά και άλλα που δεν είναι τόσο. Στο μυαλό μου ήταν πολύ σημαντικό αυτό που συνέβη, ξαφνικά με αυτό που έμαθα, μειώθηκε αυτόματα.
Προφανώς είναι μία ιστορία αυτή που συνέβη μετά από το ματς η οποία δεν με τιμά και εννοείται πως για την αισθητική κάποιου που το βλέπει δεν είναι ωραίο. Προφανώς βέβαια, αυτό που συμβαίνει στα γήπεδα δεν είμαι εγώ αρμόδιος να το αναλύσω ή να το διορθώσω.
Γενικά προετοιμάζω τον εαυτό μου όταν πηγαίνω σε έδρες όπου με βρίζουν και δεν αντιδρώ ποτέ, όταν δηλαδή μία μάζα κόσμου, ο όχλος, σε βρίζει, είναι μέρος της δουλειάς μας. Το να πηγαίνει στο Ντουμπάι ο Ολυμπιακός και να είναι κάτι τύποι και επί δύο ώρες να με βρίζουν σε προσωπικό επίπεδο αλλά και στο τέλος του παιχνιδιού, δυστυχώς συχνά χάνω την ψυχραιμία μου και δεν έχω τρόπο να το διαχειρίζομαι και πηγαίνω στα ίσα και απαντάω.
Θα ήθελα να σας πω ότι ο βασικός άνθρωπος που ήταν πίσω από αυτή την ιστορία με πήρε τηλέφωνο σήμερα το πρωί, βρήκε το τηλέφωνό μου και με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά των άλλων και του ιδίου. Μου είπε ότι ξέφυγαν και ότι ήταν κάτι που δεν ήθελαν να κάνουν.
Εγώ του είπα ότι φυσικά και την αποδέχομαι τη συγγνώμη, όλα μέσα στη ζωή είναι, όμως όπως ξέρετε ο καθένας από εμάς έχει μία ταυτότητα. Η ταυτότητα η δικιά μου αυτή είναι, με τα καλά και τα άσχημα.
Επαναλαμβάνω ότι η αισθητική κάποιου που το βλέπει αυτό προσβάλλεται, δεν είναι κάτι για το οποίο είμαι χαρούμενος και θα προσπαθήσω να μην το ξανακάνω. Αλλά για όλους τους ηθικολόγους και για όλους όσους τρέχουν να βρουν άλλα πράγματα, θα ήθελα να τους ρωτήσω, ακόμη και εσάς, πώς θα αισθανόσασταν αν ερχόταν στη δουλειά σας κάποιος και σας έβριζε επί δύο ώρες.
Και δεν είναι μία μάζα φιλάθλων, είναι κάποιος που με βλέπει στα πέντε μέτρα, επί πολλή ώρα. Άλλοι αντιδρούν με έναν τρόπο, φεύγουν, τους παραδέχομαι, τους σέβομαι και θα προτιμούσα και εγώ να είμαι έτσι αλλά επειδή δεν είμαι έτσι, έγινε αυτό που έγινε.
Ο σύλλογος Παναθηναϊκός έβγαλε ανακοίνωση για τον προπονητή; Εμείς δεν έχουμε βγάλει ποτέ ανακοίνωση για μέλη του Παναθηναϊκού. Δεν έχω να σχολιάσω τον Παναθηναϊκό, προφανώς ο Παναθηναϊκός θα εκμεταλλευόταν το όλο γεγονός έχοντας τα δικά τους θέματα, θέλουν να τραβήξουν την προσοχή και να πάνε σε κάτι που τους ενώνει όλους, το να βρίζουν τον Μπαρτζώκα.
Δεν έχω πρόβλημα αυτό να το διαχειριστώ, δεν είναι το πρόβλημά μου αυτό, το πρόβλημά μου είναι αν κάποιοι, η αισθητική τους θίχτηκε με αυτό που είδαν και επειδή έχουν δίκιο, αυτό το πράγμα θα ήθελα να το τονίσω. Όχι να πω κάτι για τον Παναθηναϊκό.
Αυτό που συμβαίνει με τον Παναθηναϊκό ή με αυτά τα μέσα που ελέγχει ο Παναθηναϊκός εδώ και έξι χρόνια, είναι αυτό που είναι και δεν είναι τωρινό, είναι κάτι που έχει μία μεγάλη ιστορία και υπάρχει λόγος που γίνεται.
Εγώ είμαι χαρούμενος που έχω μία ταυτότητα, που είμαι αυτός που είμαι, έχω τουλάχιστον μία σταθερά. Τα μέσα τα οποία αλλάζουν γνώμη και κάνουν κωλοτούμπες κάθε ημέρα με βάση του τι τους λένε κάποιοι άλλοι, αυτοί πρέπει να ανησυχούν, εγώ δεν έχω να ανησυχώ για κάτι.
Όπως ξέρετε, εμένα δεν μου αρέσει η δημοσιότητα, δεν μου αρέσει η θετική δημοσιότητα και προσπαθώ να την αποφύγω, νομίζω το ξέρετε όλοι εδώ, πόσο μάλλον η αρνητική. Δεν μου αρέσει αυτό το πράγμα, αισθάνομαι άβολα.
Το ότι η ευρύτερη οικογένεια του Ολυμπιακού καταλαβαίνει πράγματα με κάνει πραγματικά χαρούμενο και υπερήφανο. Δεν έχω καμία αίσθηση για την υποδοχή του κόσμου προς το πρόσωπό μου όταν βγω στο παρκέ για το ματς με την Μπολόνια και δεν είναι και τόσο σημαντικό, το πιο σημαντικό είναι να κερδίσει η ομάδα μας.
Ας μην το πάμε στο προσωπικό, είμαι ο προπονητής της ομάδας και αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ομάδα μας, να κερδίσει και να προχωρήσει μπροστά”.
Από τη μεριά του ο Ταϊρίκ Τζόουνς δήλωσε: “Παίζουμε κόντρα σε μια ποιοτική ομάδα, που παίζει πραγματικά πολύ γρήγορα. Ειδικά στα τελευταία παιχνίδια, παίζουν καλά παρά τη χθεσινή ήττα. Θα πρέπει να προστατεύσουμε την έδρα μας και να πάρουμε τη νίκη”.
Για την ήττα από την Dubai BC: “Έτσι είναι το μπάσκετ. Κερδίζεις και χάνεις, αλλά είμαστε επαγγελματίες αθλητές. Πρέπει απλά να προχωρήσουμε. Για το επόμενο παιχνίδι, για την επόμενη φάση”.
Για την προσαρμογή του στον Ολυμπιακό: “Νομίζω ότι είναι κάτι που συμβαίνει σε όλη μου τη ζωή. Εννοώ το να είμαι έτοιμος να προσαρμοστώ όπου και αν βρεθώ. Αυτό έκανα και τώρα, προσπάθησα να προσαρμοστώ σε αυτό το σύστημα”.
Βαθμολογία EuroLeague: Βήμα πίσω για το «τριφύλλι»

Βαρύ αποτύπωμα άφησε στη βαθμολογία της EuroLeague η ήττα του Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι. Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων απέναντι στην Παρτιζάν και γνώρισαν βαριά ήττα με 78-62, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της διοργάνωσης.
Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός υποχώρησε στο 16-11, χάνοντας την ευκαιρία να δώσει συνέχεια στη μεγάλη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Η εικόνα του, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αποκάλυψε σοβαρά προβλήματα τόσο στην επιθετική λειτουργία όσο και στην αμυντική συνοχή, στοιχεία που δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στο παιχνίδι.
Η συνέχεια, πάντως, δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό. Την επόμενη εβδομάδα το «τριφύλλι» επιστρέφει στο ΟΑΚΑ για μια ακόμη απαιτητική δοκιμασία απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, σε ένα ματς που μπορεί να αποδειχθεί κομβικό στη μάχη για την τελική κατάταξη και την είσοδο στα playoffs.
Το πανόραμα της 27ης αγωνιστικής:
Πέμπτη 6/2
Ντουμπάι BC-Ρεάλ Μαδρίτης 93-85
Χάποελ Τελ Αβίβ-Βαλένθια 99-104
Παρτιζάν-Παναθηναϊκός 78-62
Μπάγερν Μονάχου-Μονακό 91-82
Παρί-Φενέρμπαχτσε 90-92
Παρασκευή 7/2
19:30 Εφές-Ζαλγκίρις
21:00 Ερυθρός Αστέρας-Μακάμπι Τελ Αβίβ
21:00 Βιλερμπάν-Αρμάνι Μιλάνο
21:15 Ολυμπιακός-Βίρτους Μπολόνια
21:30 Μπασκόνια-Μπαρτσελόνα
Η βαθμολογία:












