Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου κόβει την πίτα του!

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 ο ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ κόβει την πίτα του και διοργανώνει δύο πεζοπορικές διαδρομές κατάλληλες για όλους μας.
Οι διαδρομές θα γίνουν ανατολικά του Λουτρακίου και ξεκινούν από τον οικισμό της Καλλιθέας,. Τα τελευταία 4 χλμ. είναι κοινά και για τις δύο διαδρομές και οι δύο ομάδες θα ενωθούν για να κόψουν την πίτα στον οικισμό Όαση.

 

Η 1η πορεία ξεκινάει στις 08.30. Η διαδρομή, μήκους 11 – 12 χλμ. δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες ούτε αξιόλογες υψομετρικές διαφορές και είναι κατάλληλη για τον καθένα που έχει μια σχετικά καλή φυσική κατάσταση. Ευχάριστη διαδρομή με εναλλαγές τοπίου, το μεγαλύτερο μέρος της μέσα σε πευκοδάσος, ενώ ένα τμήμα της γίνεται σε αμμώδες περιβάλλον που θυμίζει την άμμο της ερήμου.

 

Η 2η διαδρομή θα ξεκινήσει στις 10.00, είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, κινείται μέσα σε πευκοδάσος το μήκος της είναι 5 χλμ. και είναι κατάλληλη για παιδιά.

 

Μετά το τέλος της πορείας στην ταβέρνα «Λειβαδάκι» θα γίνει η καθιερωμένη συνεστίαση και ο χορός.

 

Σημείωση: Το ορειβατικό μποτάκι είναι το μόνο κατάλληλο παπούτσι για κάθε πεζοπορική ή ορειβατική δραστηριότητα. Εάν δεν έχουμε, τότε το παπούτσι που πρέπει να φορέσουμε καλό θα είναι να έχει χοντρή σόλα. Το αθλητικό παπούτσι με την λεία λεπτή σόλα είναι εντελώς ακατάλληλο.