Ο ποιητής Κυριάκος Δοσαράς αφήνει το στίγμα του στον κόσμο της τέχνης με το έργο "ΣΠΛΑΧΝΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ "(εικόνες)

Επιμέλεια Μίνα Γιαννούλη

 

Η νέα ποιητική συλλογή με τον τίτλο "Σπλαχνική Άνοιξη" ξεκίνησε το παρθενικό της ταξίδι το καλοκαιρινό απόβραδο της 17ης Αυγούστου στην γραφική παραλία Καλαμακίου εκεί όπου η ποίηση συναντά την θάλασσα και οι αναμνήσεις τα παιδικά μας χρόνια κατά τον  συγγραφέα- ποιητή Κυριάκο Δοσαρά.

 

Η εκδήλωση παρουσίασης του νέου ποιητικού έργου του  δημιουργού που στέφτηκε με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, στον τόπο που τον επηρέασε  και τον ενέπνευσε στον κόσμο του πολιτισμού, του πνεύματος και της τέχνης.

 

Παρόντες στην εκδήλωση ο Απόστολος Παπαφωτίου, Συγγραφέας - Πρώην Αντιπεριφερειάρχης, ο Θύμιος Σακελλάρης Δημοτικός Σύμβουλος, η Όλγα Θωμά Κονομόδη, Πρόεδρος του Σωματείου Λόγου & Τέχνης '' Αλκυονίδες '' η Δήμητρα Σταμούλη, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίων Θεοδώρων, η Μαρίνα Καλλίρη Γραμματέας του Σωματείου Λόγου και Τέχνης '' Αλκυονίδες '', η Μαρία Μπαριτάκη συγγραφέας, υποψήφια βουλευτής με το κόμμα " Ελεύθεροι Ξανά", ο σκηνοθέτης, θεατρικός συγγραφέας Μιχάλης Καραχάλιος ,ο Ιερέας Τσαμπίκος Πετρόπουλος , η Δικηγόρος Κατερίνα Ταγαρά και  φίλες - φίλοι που τίμησαν με την παρουσία τους τον ποιητή Κυριάκο Δοσαρά.

 

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η δημοσιογράφος Φωτούλα Δημητριάδη:

 

Η ποίηση  είναι για τον Κυριάκο Δοσαρά η χαρά της Δημιουργίας και της επικοινωνίας με τους ανθρώπους, είναι η προσωπική πνευματική του παρακαταθήκη, μια κληρονομιά πνευματική  που θα αντέξει στην φθορά του χρόνου στην λήθη και στην ηθική ξηρασία της εποχής  μας, όπως  χαρακτηριστικά ο ίδιος  δηλώνει. Ο ποιητής  εμπνέεται από τον έρωτα, την ζωή και τον θάνατο...Είναι  αθεράπευτα ρομαντικός  και μοναχικός παρέα με τους στίχους του που τον μεταμορφώνουν σε έναν υμνητή της ίδιας της ζωής  νικώντας τον πόνο την μοναξιά , τον θάνατο με την δύναμη της γραφής του. Ο Κυριάκος Δοσαράς γράφει  και θα γράφει όσο ζει φιλοσοφώντας  μέσα από τα προσωπικά του βιώματα, τα πραγματικά γεγονότα της ζωής  και  τις  καταστάσεις... μέσα από  τη ποικιλία των θεμάτων εκφράζει τους προβληματισμούς του και δίνει  το δικό του στίγμα μέσα από τους στίχους του , ταξιδεύοντας στον κόσμο της τέχνης , ως μοναδική του σύντροφος στον δρόμο της ελπίδας και της αιωνιότητας.

 

Η συγγραφέας, ποιήτρια Ελένη Συκά-Κοντόζογλου αναλύοντας με μοναδικό τρόπο το έργο του ποιητή λέει  στην αρχή του λόγου της:

 

 

Η "Σπλαχνική Άνοιξη" είναι το όραμά του, η ευχή του, το ξημέρωμα που ονειρευόμαστε. Τη λέει σπλαχνική, συμπονετική, γιατί ζητάει και τη δική της συμμετοχή στο ξημέρωμα αυτό. Αναζητά τη συνδρομή του θεϊκού στοιχείου. Κεντρομόλος δύναμη του ποιητικού του βιβλίου είναι ο έρωτας και η ποίηση, που τα ονομάζει: " απρόσκλητους εισβολείς/ μια βασανιστική χαρμολύπη."

 

 

Κλείνοντας ο Κυριάκος Δοσαράς αναφέρει :

 

Η ποίηση και οι στίχοι που με ΄΄φίλεψε΄΄ η γενέτειρά μου, το Καλαμάκι Κορινθίας, ''επέστρεψαν'' στα χώματα που πρωτοπερπάτησα παιδί, την Τετάρτη 17 Αυγούστου, στον φιλόξενο παραθαλάσσιο χώρο της Ακτής Μερμίγκη.

 

Σαν μια άτυπη οφειλή του ποιητή στη θάλασσα και το βουνό του τόπου μου.

 

Για πρώτη φορά στα πολιτιστικά δρώμενα του Καλαμακίου, έλαβε χώρα μια βραδιά-παρουσίαση ποιητικής συλλογής. Της νέας μου ποιητικής συλλογής ''ΣΠΛΑΧΝΙΚΗ ΆΝΟΙΞΗ''.