Ο Π.Πιτσάκης κρατά όρθια την Κορινθιακή αγορά

Γράφει ο Γιάννης Στεφανής

 

Aμφισβητήθηκε πολύ και απο πολλούς, γιατί η εκλογή του στην προεδρία του Επιμελητηρίου Κορινθίας, δεν είχε την ευλογία των προεστών της Κορίνθου. Δεν είχε κοντά του τα πολιτικά και οικονομικά τζάκια της πόλης, ούτε τα λόμπυ, που θεωρούσαν ότι το επιμελητήριο είναι δική τους υπόθεση. Οσο καιρό είναι πρόεδρος, δεν πέρασε μία ημέρα,που να μην προσπάθησαν να του βάλουν τρικλοποδιές, οι άσπονδοι ευπατρίδηδες.

 

 

Ακόμα και όταν μπόρεσε να μαζέψει ολόκληρη την Κορινθία, στην πιο επιτυχημένη έκθεση που έγινε ποτέ στην Πελοπόννησο, πάλι προσπαθούσαν διαδικαστικά να ψαλιδίσουν την επιτυχία αυτή. Την ίδια στιγμή που τρέχει προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ και δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες Κορινθιακές επιχειρήσεις επωφελούνται απο αυτά, δημιουργώντας επενδύσεις και θέσεις εργασίας, τα ίδια συστήματα και οι ίδιοι άνθρωποι, κάνουν ότι είναι δυνατόν να του δημιουργήσουν προβλήματα. Απτόητος όμως με λίγους έμπιστους και ικανούς συνεργάτες, έχει οδηγήσει το Επιμελητήριο σε μία νέα εποχή, που είναι πλέον κοινή διαπίστωση.

 

 

Πήρε ένα θεσμό και δημιούργησε ένα σύγχρονο εργαλείο ανάπτυξης που δίνει και κερδίζει αποφασιστικές μάχες για τους χιλιάδες Κορίνθιους επιχειρηματίες. Απο την πρώτη στιγμή που ξέσπασε ο κορωνοϊός και η χώρα μπήκε σε καραντίνα, το Επιμελητήριο Κορινθίας και προσωπικά ο Πιτσάκης, έκαναν πράματα και θάματα με αποκορύφωμα, την απαλλαγή των επιχειρήσεων απο δημοτικά τέλη και φόρους, που πρότεινε ο ίδιος και πιέσε τους δήμους, πολύ πριν ο υπουργός Εσωτερικών το νομοθετήσει. Και ήταν μόνο η αρχή, γιατί ακολούθησαν εντατικές συσκέψεις αλλά και πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση για ελαφρύνει απο βάρη τις δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις.

 

 

Αλλεπάλληλες συσκέψεις με υπουργούς, γενικούς γραμματείς, κυβερνητικούς παράγοντες, με δημάρχους, στελέχη της τοπικής αγοράς, περιελάμβανε η καραντίνα για τον πρόεδρο του Επιμελητήριου, που έχει αναδειχθεί σε ένα φύλακα άγγελο, της Κορινθιακής επιχειρηματικότητας και των συναδέλφων του επιχειρηματιών. Προσπάθησε και βοήθησε αποτελεσματικά και το Νοσοκομείο Κορίνθου, τόσο προσωπικά όσο και με την πίεση σε επιχειρηματίες, που έβαλαν βαθειά στην τσέπη το χέρι. Εβαλε και πάλι στο Επιμελητήριο τις επιχειρήσεις κολοσσούς, που εδρεύουν στην Κορινθία και πολλά χρόνια αδιαφορούσαν για τον θεσμό και απείχαν συστηματικά απο κάθε σχετική δραστηριότητα.

 

 

Ο Παναγιώτης Πιτσάκης εκτός απο επιτυχημένος επιχειρηματίας, απέδειξε ότι έχει εξαιρετικές ικανότητες και αντιλαμβάνεται πλήρως τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κοινωνίας. Ουσιαστικά αυτός και ο υφυπουργός Χρήστος Δήμας είναι οι μόνοι που έχουν δημόσιο Παγκορινθιακό λόγο και την δυνατότητα εξ αυτού, να μιλούν για λογαριασμό της Κορινθίας. Η ιδιαιτερότητα του Πιτσάκη είναι οτι τον δημόσιο λόγο του, τον υπερασπίζεται και τον στηρίζει χωρίς να υπολογίζει πολιτικό κόστος. Ετσι δεν έχει ανάγκη να δημιουργεί συμμαχίες, ιδιαίτερα ανίερες, που δεν οδηγούν πουθενά. Αυτός είναι και ο σημαντικός λόγος που η δημοτικότητα του, στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και την κοινωνία είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Πολλοί θεωρούν ότι είναι η ώρα να κάνει το επόμενο μεγάλο πολιτικό του βήμα. Ο ίδιος εξομολογείται σε κοντινά του πρόσωπα ότι προτιμά την δουλειά του. Θα δούμε τι θα φέρει ο χρόνος!

 

 

korinthostv.gr