O Σπύρος Ράτης για το πρόβλημα της έλλειψης ιατρών στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίων Θεοδώρων

Ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Σπύρος Ράτης, μιλάει στην κάμερα του agioitheodoroi.com, για το πρόβλημα της έλλειψης ιατρών στο Περιφερειακό Ιατρείο Αγίων Θεοδώρων.

 

Το έγγραφο που απέστειλε ο Δήμος στην Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου και κοινοποιήθηκε στον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη:

02/10/2020 Αρ.Πρωτ. 17715

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΠΡΟΣ:

6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελ/σου – Ιονίων Νήσων – Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας

Υπόψη κ. Ιωάννη Καρβέλη Διοικητής 6ης ΥΠΕ Υπάτης 1 & Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 24, Πάτρα, Τ.Κ. 26441 Τηλ. 2613600500, Fax. 2610423573 E-mail. 6ype@dypede.gr

ΚΟΙΝ. κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη Υφυπουργός Υγείας E-mail. yfypourgos@moh.gov.gr

ΘΕΜΑ:

“Ανεπαρκής ιατρική κάλυψη των περιφερειακών ιατρείων περιοχής ευθύνης του Δήμου”

Με την παρούσα επιστολή, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την ανεπαρκή ιατρική κάλυψη των περιφερειακών ιατρείων της περιοχής ευθύνης του Δήμου μας, καθώς για πολλές ημέρες παραμένουν κλειστά και οι δημότες μας δεν απολαμβάνουν καμία πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα.

Ειδικότερα, το πολυδύναμο Ιατρείο των Αγίων Θεοδώρων τους τελευταίους δύο μήνες λειτουργεί με αρκετά προβλήματα καθώς απουσιάζουν ιατροί και νοσοκόμοι. Προς ενημέρωσή σας, η πόλη των Αγίων Θεοδώρων αριθμεί 5.000 κατοίκους κατά τους χειμερινούς μήνες – οι οποίοι κατά τους θερινούς ανέρχονται σε 15.000-, ενώ ταυτόχρονα, καλύπτει ανάγκες των Ιατρείων του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου και εξυπηρετεί και τις ανάγκες της πόλης της Κινέττας με 3.000 κατοίκους.

Επίσης, προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στην Κοινότητα του Σχίνου που ανήκει στο περιφερειακό ιατρείο Περαχώρας και συνήθιζε να εξυπηρετείται κάθε 15 ημέρες, αλλά και αυτό φέτος δεν λειτούργησε καθόλου.

Επιπλέον, την προηγούμενη εβδομάδα έλαβα ενημέρωση πως το ιατρείο των Ισθμίων θα κλείσει για μία ακόμη φορά την εβδομάδα, ώστε να εξυπηρετηθεί η Κοινότητα Κατακαλίου που αριθμεί περί τους 100 κατοίκους και βρίσκεται σε απόσταση 10 λεπτών από το ιατρείο της Αλμυρής (το οποίο επίσης εξυπηρετεί η ιατρός των Ισθμίων, λόγω έλλειψης ιατρού).

Σε επικοινωνία με τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Λουτρακίου, κ. Σούκουλη πληροφορήθηκα για τη μεγάλη έλλειψη σε ιατρικό προσωπικό αλλά και τις καθημερινές μετακινήσεις των υπαρχόντων ιατρών με σκοπό την εξυπηρέτηση των μεγαλύτερων ιατρείων, όπως εκείνα των Αγ. Θεοδώρων και των Αθικίων (που ανήκει στον Δήμο Κορινθίων), με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργούν όλα τα ιατρεία καθημερινά.

Αναμένω τη δική σας άμεση παρέμβαση για την επίλυση του προβλήματος.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΚΙΩΝΗΣ Αλκ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ