Ο Βλάσης Μάρας ως πρώτος στον τελικό του μονόζυγου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 

 

Στον πρώτο αγώνα που έδωσε μετά από 11 μήνες, ο Βλάσης Μάρας πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής, που διεξάγεται στο Μπακού.  

 

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής μετείχε στον προκριματικό του μονόζυγου, συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία (14,066 βαθμοί) και προκρίθηκε ως 1ος στον κυριακάτικο τελικό του οργάνου. Θρίαμβος και για τις Ιωάννα Ξουλόγη και Εβελίνα Μάγια, καθώς μετά την πρωινή πρόκρισή τους στον τελικό της δοκού ισορροπίας, κατάφεραν και οι δύο να προκριθούν και στον κυριακάτικο τελικό των ασκήσεων εδάφους. Η Ξουλόγη πέρασε ως 3η με 12,633 β. και η 16χρονη πρωτοεμφανιζόμενη Μάγια ως 7η με 12,266 β.

 

 

Έτσι, όπως επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ελλάδα σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο συμπληρώνει επτά «παρουσίες» σε τελικούς, καθώς στον αυριανό τελικό των κρίκων έχουν προκριθεί από χτες οι Λευτέρης Πετρούνιας και Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης. Από εκεί και πέρα, στον προκριματικό του πλάγιου ίππου ο Αντώνης Τανταλίδης ήταν 10ος με 13,633 β. και ο Γιώργος Χατζηευσταθίου 14ος με 13,400 β., ενώ ο Νίκος Ηλιόπουλος στο μονόζυγο ήταν 10ος με 13,300 β. κι έτσι έμειναν εκτός τελικής 8άδας.

 

Πηγή: lifo.gr