ΟΑΕΔ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 36.500 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους δήμους

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού Εργασίας, η δράση στοχεύει στην ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, κυρίως των ευπαθών ομάδων, ενώ συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και τον ΟΑΕΔ.

 

 

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι του ΟΑΕΔ, θα μπορούν από σήμερα (Δευτέρα 29 Ιουνίου) να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης, καθώς από τις 11:00 το πρωί άνοιξε η σχετική πλατφόρμα.

 

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφορά 36.500 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών στο πλαίσιο της δράσης «προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, για 36.500 άτομα σε δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, υπηρεσίες υπουργείων και άλλων φορέων».

 

 

 

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020, στις 11:00 π.μ.

 

 

Επισημαίνεται ακόμη πως δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

 

 

  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

 

  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

 

  • Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

 

  • Άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων, με βάση τα τυπικά προσόντα τους.

 

Καθώς και:

 

 

  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

 

  • Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

 

  • Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

 

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-paro....

 

 

in.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ