"Όχι" της Δημοτικής Αρχής Γκιώνη σε 11 εκατομμύρια ευρώ!

Σε αρκετά δύσκολη θέση αποφάσισε να φέρει σύσσωμη η αντιπολίτευση τη δημοτική αρχή Γκιώνη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της Τουριστικής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου...

 

Για πρώτη φορά, η αντιπολίτευση έμοιαζε σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή με σαφή στόχο να ανατρέψει τις ισορροπίες στην Τουριστική και σκοπό να φέρει προ των ευθυνών του, τον πρόεδρο της Τουριστικής και δήμαρχο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη.

 

Κατά τη διάρκεια του Δ.Σ., κατατέθηκε συγκεκριμένη πρόταση από τον Δημήτρη Κοντό, η οποία μάλιστα έτυχε καθολικής αποδοχής από όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης.

 

Η πρόταση, περιελάμβανε τα εξής:

 

1. Να απαιτηθεί από τον όμιλο Comer η πληρωμή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος 

2. Να καταβληθούν τα χρέη της Club Hotel προς τον Δήμο και

3. Να κατασκευαστεί από τον όμιλο Comer η μαρίνα του Λουτρακίου ή εφ' όσον αυτό δεν είναι εφικτό, να προταχθεί η κατασκευή άλλου ανταποδοτικού έργου ίσης αξίας.

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, μόνο το ποσό για τα δύο πρώτα σκέλη της πρότασης, αγγίζει τα 11 εκατομμύρια ευρώ.

 

Η πρόταση αυτή, ψηφίστηκε από όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης, αλλά τελικά δεν έγινε αποδεκτή αφού την καταψήφισαν τα μέλη της Δημοτικής Αρχής. Η μη ψήφιση της συγκεκριμένης πρότασης, προκάλεσε τις αντιδράσεις όλων των μελών της αντιπολίτευσης. Ο Δημήτρης Βασιλείου, χαρακτήρισε τη δημοτική Αρχή ως "ανήθικη", ενώ ακολούθησαν επικριτικές τοποθετήσεις των Καραπανάγου και Λογοθέτη.

 

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση είχε κατατεθεί πριν από 3 περίπου μήνες και ενώ ο Δήμαρχος είχε δεσμευθεί ότι θα την φέρει προς ψήφιση, για λόγους που μόνον ο ίδιος γνωρίζει, καθυστερούσε χαρακτηριστικά.

 

Τελικώς, αποφασίσθηκε να διεξαχθεί Δημοτικό Συμβούλιο στις αρχές του 2021, όπου εκπρόσωποι της Crowe ΣΟΛ θα ενημερώσουν τους δημοτικούς συμβούλους για τη μελέτη αποτίμησης που πραγματοποίησαν, ενώ ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι θα καταθέσει σε εκείνο το συμβούλιο την αντιπρόταση του Δήμου στην πρόταση Comer.