Οι αριθμοί απαντούν: Πώς αντέδρασε ο κορονοϊός στην ζέστη της Ινδίας και της Αυστραλίας

Ο κορονοϊός είναι το ζήτημα που απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη αυτή τη στιγμή προκαλώντας άγχος στις πληγείσες -και όχι μόνο- χώρες. Προφανώς αυτό που μας απασχολεί περισσότερο πέρα ακόμα και από την εξάπλωσή του, έχει να κάνει με το ότι δεν μπορεί κανένας επιστήμονας να απαντήσει καθαρά για το πότε θα σταματήσει να σαρώνει τα πάντα στο διάβα του.

 

Οι περισσότεροι από εμάς, έχουν ακούσει τους επιστήμονες να αναφέρουν πως η αύξηση της θερμοκρασίας ίσως είναι εκείνη που θα σταματήσει την εξάπλωση του ιού, καθώς η μετάδοση του ευνοείται σε ξηρό και κρύο κλίμα.

 

Τι συνέβη όμως στην Αυστραλία και την Ινδία, τις χώρες δηλαδή που έχουν ζέστη;

 

Ο κορονοϊός δυστυχώς έχει φτάσει και στην Αυστραλία με τον πρωθυπουργό της χώρας να απαγορεύει τα ταξίδια στο εξωτερικό και να εξηγεί πως εάν επιβραδυνθεί η εξάπλωση, θα καταφέρουν να σωθούν ζωές. Ο Μόρισον επίσης κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όσον αφορά στη βιολογική ασφάλεια και απαγόρευσε τις άσκοπες συναθροίσεις.

 

Τα κρούσματα ανέρχονται τουλάχιστον στα 425, ενώ τα σχολεία συνεχίζουν να παραμένουν ανοιχτά. Θα περίμενε κανείς η Αυστραλία, λόγω γεωγραφικής θέσης και θερμοκρασίας να είχε πληγεί λιγότερο από τον ιό, όμως αυτό δυστυχώς δεν ισχύει.

 

Από την άλλη πλευρά, η πυκνοκατοικημένη και φτωχή Ινδία, έχει λάβει μέτρα για να αποφύγει τις σοβαρές επιπτώσεις του κορονοϊού, καθώς έκλεισε τα σύνορα της γρήγορα. Στις τουριστικές περιοχές, τα ξενοδοχεία ζητούν από τους αλλοδαπούς να επιδεικνύουν βεβαίωση υγεία για να μπορούν να κλείνουν δωμάτια, ενώ πρόσφατα έκλεισε και το Ταζ Μαχάλ.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι περίπου 150. Αν αναλογιστεί κανείς πως η Ινδία έχει 1,3 δισεκατομμύρια κατοίκους, φαίνεται πως έχει καταφέρει να αποφύγει τις σοβαρές επιπτώσεις του κορονοϊού, μέχρι στιγμής τουλάχιστον…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ