Οι δύο γυναίκες και οι 16 άνδρες βουλευτές που θα εκπροσωπήσουν στη Βουλή την Πελοπόννησο

Δύο γυναίκες και δεκαέξι άντρες θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μετά την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαίου 2023.

 

Συγκεκριμένα ανα περιφέρεια εκλέγονται :

 

Από μία έδρα κατέκτησαν Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία. Με βάση τα αποτελέσματα της καταμέτρησης στην Αρκαδία εκλέγονται από τη ΝΔ ο Κώστας Βλάσσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Παπαηλιού και απο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

 

-Ο Γιάννης Ανδριανός από τη Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Γαβρήλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Ανδρέας Πουλάς από το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται βουλευτές στην Αργολίδα.

 

-Στο νομό Κορινθίας βουλευτές εκλέγονται από τη ΝΔ ο Χρηστος Δήμας και ο Νικος Ταγαράς, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Ψυχογιος και από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής η Αικατερίνη Ταγαρά.

 

-Την διατήρηση των δυο εδρών της Νέας Δημοκρατίας στη Λακωνία εξασφάλισαν οι βουλευτές του κόμματος κ.κ. Νεοκλής Κρητικός και Θανάσης Δαβάκης, Η Νάγια Γρηγοράκου εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ.

 

-Στη Μεσσηνία εκλέγονται με τη Νέα Δημοκρατία ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Χαρίτσης, από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο Παναγιώτης Αδαμόπουλος και απο το ΚΚΕ ο Νίκος Κουτουμάνος.