Οι νέοι στους δρόμους… μας δείχνουν τον δρόμο!

«Οι φωνές που θρηνούν και απαιτούν δικαιοσύνη σκέπασαν όλη την Ελλάδα. Δεν υπάρχει χώρος για αισχρές δικαιολογίες». Η φετινή 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, επισκιάστηκε από το τραγικό δυστύχημα-έγκλημα των Τεμπών. Η φετινή 8η Μάρτη ήταν διαφορετική. Η νέα γενιά, πρωταγωνίστρια των εξελίξεων, έδωσε το στίγμα της κόντρα στο κυρίαρχο αφήγημα ότι ολόκληρη την ευθύνη φέρει ένας άνθρωπος. Οι ζωές μας δεν είναι κόστος- Οι ζωές μας έχουν αξία!

 

Γράφει η Έλενα Κονομόδη | Δικηγόρος | Υπ. Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Μια ολόκληρη κοινωνία με μπροστάρηδες  τις νέες και τους νέους  κατέκλυσε τους δρόμους των μεγάλων πόλεων. Παρούσα η νεολαία στη διαμαρτυρία μάς επιβεβαιώνει την ανάγκη που έχει  για  επικράτηση της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Μια ολόκληρη κοινωνία αγωνίζεται και απαιτεί να μη συγκαλυφθεί αυτό το προαναγγελθέν έγκλημα, να αποδοθούν ευθύνες όπως τους αναλογεί, να μη ζούμε άλλο στη χώρα του «πάμε και όπου βγει» και «του κατά τύχη». 

 

Η κοινωνία μίλησε. Όλες και όλοι μαζί αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, διακρίσεις και βία, μια κοινωνία με αξιοπρέπεια, δικαιώματα και ασφάλεια. Όλες και όλοι μαζί τιμάμε τα θύματα της τραγωδίας, αντιστεκόμαστε στο σιωπητήριο που θέλουν να επιβάλλουν και απαιτούμε την αλήθεια. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει! Οι νέοι και οι νέες της εποχής μας είναι το σήμερα, το αύριο… το μέλλον! Με την αστείρευτη θέληση τους για αλλαγή και ανατροπή επιτυγχάνουμε να οδεύουμε προς την εγκαθίδρυση του δημοκρατικού κράτους και κατ’ επέκταση του κράτους πρόνοιας. Είναι η ίδια η γενιά που μας υπενθυμίζει την ανάγκη για την επικράτηση της αλήθειας και της αλληλεγγύης. Είναι η γενιά που διορθώνει καθημερινά τα κακώς κείμενα του παρελθόντος. Ας μην αφήσουμε τους άλλους να γράψουν το σενάριο της ζωής μας! Ήρθε η ώρα να μιλήσουν ο λαός και η νεολαία!