Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League

Ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την 2η θέση της βαθμολογίας της Superleague, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν και πλέον αρχίζει το “τσεκάρισμα” των πιθανών αντιπάλων του “δικεφάλου του Βορρά”, αφού και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα φτάνουν στο τέλος τους...

 

Την προσπάθειά του να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Champions League θα κάνει ο ΠΑΟΚ αυτό το καλοκαίρι, καθώς πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά μέσω της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος.

 

Η ομάδα που θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο για το Champions League από την Τουρκία θα καθορίσει εν πολλοίς τη μοίρα των “ασπρόμαυρων”, καθώς με την Τράμπζονσπόρ τιμωρημένη από την UEFA, η Σίβασπορ και η Μπεσίκτας είναι οι διεκδικήτριες της προνομιούχου θέσης με μία αγωνιστική να απομένει στο τουρκικό πρωτάθλημα.

 

Οι Θεσσαλονικείς λοιπόν έχουν σαφή προτίμηση στη Σίβασπορ (που είναι στο +1 από την Μπεσίκτας ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής), αφού αν τερματίσει εκείνη τρίτη, θα μπουν στους ισχυρούς της κλήρωσης στον δεύτερο προκριματικό γύρο και εκτός των Τούρκων στους πιαθνούς αντιπάλους θα συμπεριλαμβάνονται οι Άλκμααρ και η δεύτερη του πρωταθλήματος Κροατίας (μια εκ των Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, Όσιγιεκ ή Ριέκα).

 

Αν το δεύτερο εισιτήριο από την Τουρκία το κατακτήσει η Μπεσίκτας, ο ΠΑΟΚ θα μπει στους ανίσχυρους της κλήρωσης των προκριματικών. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, θα υπάρχει η πιθανότητα ν’ αντιμετωπίσει εκείνη ο ΠΑΟΚ ή κάποια εκ των Βικτόρια Πλζεν και Ραπίντ Βιέννης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ