Οι προτάσεις της Δύναμης Δημιουργίας προς το Γιώργο Γκιώνη

Με Δελτίο Τύπου, η Δύναμη Δημιουργίας, προτείνει στον Δήμαρχο Γεώργιο Γκιώνη, μια σειρά από μέτρα για τουςς δημότες και τους δημοτικούς υπαλλήλους...

 

H Χώρα μας βιώνει μια πρωτοφανή κρίση που απειλεί, τόσο την υγεία και την ζωή των πολιτών, όσο και την ίδια την πολιτεία. Ο τόπος μας περνάει  δύσκολες μέρες, που μπορεί να γίνουν δυσκολότερες και πρέπει όλοι μας να αντιμετωπίσουμε τη κρίση με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης. 

 

Δεν είναι ώρα για πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά για συστράτευση σε κοινό αγώνα όλων των δυνάμεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορονοϊού που απειλεί την ελληνική κοινωνία  και κατά συνέπεια τον Δήμο μας. 

Πέρα από τις πολιτικές μας διαφορές με την Δημοτική Αρχή, την ώρα αυτή της ευθύνης και των αποφάσεων, θέτουμε την παράταξή μας ‘’Δύναμη Δημιουργίας» και τους εαυτούς μας, βοηθούς σε κοινό αγώνα,  για να ξεπεράσουμε όσο πιο ανώδυνα και με τις λιγότερες απώλειες την δραματική και συνεχώς μεταβαλλόμενη πρωτοφανή αυτή κατάσταση. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε και πρωτίστως η Δημοτική Αρχή ότι στον αγώνα αυτό κανείς δεν περισσεύει. 

Προς τούτο προτείνουμε στη Δημοτική αρχή: 

Παράλληλα με τις προσωρινές υποστηρικτές δομές κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης που θεσπίζει το κράτος για έκτακτες ανάγκες, να διεκδικηθεί από το Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» με την μορφή του κατεπείγοντος. 

Εμείς ως ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ παρέχουμε την έγκρισή μας στη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα στην αναγκαία προμήθεια τροφίμων με τη διαδικασία της ανάθεσης με διαπραγμάτευση για να βοηθήσουμε τους συνδημότες μας. 

Η διανομή των τροφίμων να γίνει με την εποπτεία διαπαραταξιακής  επιτροπής, με την συμμετοχή των  προέδρων των κοινοτήτων και την βοήθεια των ενοριών και  των τοπικών συλλόγων. 

Η κατάσταση των δικαιουμένων από το κοινωνικό παντοπωλείο να ανοίξει για να προστεθούν ανάλογα και άλλα νοικοκυριά στο προσεχές διάστημα, που όπως φαίνεται, θα είναι δύσκολο. 

 

Τα τέκνα των οικογενειών που φοιτούν στη μουσική σχολή όπως και σε άλλα τμήματα του Δήμου να απαλλαγούν της πληρωμής διδάκτρων για ένα τετράμηνο . 

Να ενισχυθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου, ιδίως της καθαριότητας  και περιβάλλοντος, με οικονομικό βοήθημα για την έκθεσή τους σε επικίνδυνες  υγειονομικές συνθήκες. 

 Επίσης για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της κρίσης, γιατί πολλοί συμπολίτες μας θα μείνουν χωρίς μεροκάματο  και άλλους οικονομικούς πόρους  για αρκετό καιρό, 

 

Προτείνουμε:  

Να ανασταλεί η αναγκαστική είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών  προς τον Δήμο και την ΔΕΥΑ  για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση και μετά το πέρας της να ρυθμιστούν σε βάθος τετραμήνου τουλάχιστον και ανάλογα με το ποσόν τους και αν αυτό δεν είναι εφικτό μόνο με λήψη απόφασης από το Δημ. Συμβ., να ασκήσει πιέσεις η ΚΕΔΕ προς το Υπουργείο για ψήφιση σχετικής ρύθμισης. 

 

Να μηδενιστούν τα Δημοτικά τέλη, Δημοτικός  φόρος και ΤΑΠ των επιχειρήσεων που έκλεισαν, για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση και τουλάχιστον  για ένα τετράμηνο. 

 

 Να διακοπεί  η είσπραξη δημοτικών δικαιωμάτων Λαικών αγορών για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση και τουλάχιστον  για ένα τετράμηνο. 

 

Είμαστε εδώ, ως ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, να συμβάλλουμε ενεργά και ως συμπαραστάτες στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων στη κρίσιμη κατάσταση που διανύει η χώρα μας. 

 

Ευχόμεθα σε όλους τους συνδημότες μας, στη δοκιμασία της μάστιγας αυτής, δύναμη, υπομονή, κουράγιο και υπακοή στις υποδείξεις της Πολιτείας, με την πίστη ότι τον ανηφορικό δρόμο του Γολγοθά ακολουθεί πάντα η Ανάσταση.