Ολόκληρη η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Λουτρακίου (video)

Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία το απόγευμα της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου ο Δημοτικός Προϋπολογισμός του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων για το έτος 2019.

 

Τον προϋπολογισμό, ψήφισαν τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, ενώ καταψηφίσθηκε από τους Κώστα Λογοθέτη, Θανάση Μουζάκη, Κώστα Δόσχορη, Μαρία Πρωτοπαππά, Παναγιώτη Πέτρου και Σωτήρη Νικολάου, οι οποίοι ψήφισαν μόνο τα έσοδα του Δήμου, τη μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων και τους κωδικούς του τεχνικού προγράμματος. Κατά, ψήφισε ο Χρήστος Ασημακόπουλος.

 

Το κλίμα που επικράτησε κατά τη διαδικασία που προηγήθηκε, με τις ομιλίες των επικεφαλής των νέων και των παλαιότερων δημοτικών παρατάξεων, ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η προεκλογική περίοδος θα έχει χαρακτηριστικά σφοδρής σύγκρουσης, με έντονο το στοιχείο της «μονομαχίας».

 

Το διλημματικό πλαίσιο ετέθη κυρίως από τις ομιλίες της Μαρίας Πρωτοπαππά, του Κώστα Λογοθέτη και του Τάσου Σακελλαρίου που έκανε την εισήγηση από την πλευρά του Δήμου: "Αργήσατε χαρακτηριστικά. Είμαστε από τους τελευταίους Δήμους που ψηφίζουμε προϋπολογισμό. Η δε συζήτηση του τεχνικού προγράμματος, έγινε με έκτακτες συνεδριάσεις παραμονές Χριστουγέννων. Μάλιστα, ειδικά στην τοπική κοινότητα των Πισίων, αυτό το θέμα δεν ήρθε ποτέ προς συζήτηση", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λογοθέτης.

 

"Διαβάζοντας τον τεχικό προϋπολογισμό, διακρίνω μια έλλειψη λειτουργικότητας σε ο,τι αφορά στην καθαριότητα και στην παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες. Θεωρώ ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός στερείται φαντασίας και δημιουργικότητας. Τι το καινούριο; Τίποτα", σημείωσε η κ. Πρωτοπαππά.

 

"Το νέο σχέδιο του προϋπολογισμού είναι ρεαλιστικό, ουσιαστικό, υλοποιήσιμο και με αντικειμενικότητα, λαμβάνοντας ότι ο Δήμος πρέπει να λειτουργεί απρόσκοπτα και την προεκλογική περίοδο και κατά τη διάρκεια των εκλογών", τόνισε στην εισήγησή του ο Τάσος Σακελλαρίου.

 

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων: