Ολυμπιακός, Γουόκαπ: Τέλος καλό, όλα καλά για όλους


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΛΑΓΙΕΣ 

 

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει το φινάλε της υπόθεσης μεταξύ Ολυμπιακού και Τόμας Γουόκαπ το οποίο ολοκληρώθηκε πριν αρχίσει να μας κουράζει.

 

Βαριέμαι τα σίριαλ στις πλατφόρμες με τα πολλά επεισόδια και τους πολλούς κύκλους. Με κουράζουν. Αυτό του Ολυμπιακού με τον Γουόκαπ τράβηξε τόσο ώστε οριακά να μην κουράσει.

 

Ξεκίνησε αμυδρά με μία συνάντηση των δύο πλευρών κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, συνεχίστηκε με την άκομψη δήλωση του νατουραλιζέ διεθνή γκαρντ περί σεβασμού και χρημάτων και ολοκληρώθηκε μετά από ένα τρίμηνο.

Πάνω που είχαν αρχίσει να δημιουργούν εκνευρισμό οι δικαιολογημένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

 

Ντουμπάι και Γουόκαπ ένωσαν τις οικονομικές τους δυνάμεις, θα δώσουν 2.6 εκατομμύρια δολάρια στους Πειραιωτες και το σίριαλ ολοκληρώθηκε με όλους χαρούμενους.

 

Το κέρδος του Ολυμπιακού

 

Ο Ολυμπιακός θα βάλει στο ταμείο του ένα ποσό αρκετά μεγαλύτερο από την αξία του παίκτη μόλις έναν χρόνο πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του και τον χάσει δωρεάν.

 

Ο οργανισμός δεν θα έχει στο ρόστερ του έναν παίκτη που δεν ήθελε να παίξει για αυτόν. Επίσης δεν σκέφτεται σχέδιο επανένταξης στην ομάδα και αποκατάστασης της σχέσης του εν λόγω παίκτη με τους οπαδούς.

 

Ο Μπαρτζώκας με τους παίκτες του πέραν την ενοχλητική για αυτούς, ερώτηση για τον Γουόκαπ καθάρισαν και ως προς το αγωνιστικό κομμάτι. Πλέον υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο για τους ρόλους και το ρόστερ. Οι παίκτες στις θέσεις 1 και 2 δεν έχουν να περιμένουν κάτι.

 

Το κέρδος του Γουόκαπ

 

Ο (σε λίγους μήνες) 34άχρονος γκαρντ πέτυχε τον στόχο του. Κατάφερε να απεμπλακεί από το συμβόλαιο που είχε με τον Ολυμπιακό και να αγωνιστεί στην ομάδα που ήθελε τόσο πολύ.

 

Ο Γουόκαπ θα λάβει 9.000.000 δολάρια από την Ντουμπάι τα επόμενα τρία χρόνια. Εγγυημένα. Βρέξει, χιονίσει. Χάσει, νικήσει. Παίξει, δεν παίξει. Το “εγγυημένα” βέβαια το φετινό καλοκαίρι στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μπήκε σε μία διαδικασία αμφιβολίας.

 

Για έναν επαγγελματία αθλητή το να παίρνει 3.000.000 στα 37 του χρόνια είναι πολύ σημαντικό. Το πώς θα αποφύγει τους φόρους και πόσα θα του μείνουν, είναι ένα ζήτημα που αφορά αυτόν και όχι εμάς.

 

Το κέρδος της Ντουμπάι

 

Η ομάδα από τα Εμιράτα είχε κυκλώσει εδώ και καιρό το όνομα του Γουόκαπ. Και έβγαζε και μία σιγουριά για την κατάληξη της υπόθεσης όπως και έγινε. Βγήκε ο Γουάιλερ Μπαμπ ξαφνικά στην αγορά και δεν ασχολήθηκε μαζί του γιατί “θα πάρουμε τον Γουόκαπ”.

 

Ο Πασκουάλ πρόσθεσε έναν έμπειρο γκαρντ, έναν τρομερό συμπαίκτη, έναν παίκτη που θυσιάζει τον εαυτό του για το καλό της ομάδας. Με συγκεκριμένες ικανότητες σε άμυνα και επίθεση. Έναν διαφορετικό άσσο από τον ΜακΊνλεϊ Ράιτ.

 

Εναν παίκτη που γνωρίζει τι χρειάζεται ένα σύνολο για να διεκδικήσει θέση στο Final 4. Διότι κακά τα ψέματα δεν μπορεί να είναι άλλος ο στόχος της φετινής Ντουμπάι.

 

Το κέρδος του ευρωπαϊκού μπάσκετ

 

Το ίδιο το παιχνίδι βγήκε αλώβητο. Αποφεύχθηκαν δικαστήρια και νομικές πράξεις. Επίσης και πιο σημαντικό από όλα, αποφεύχθηκε μία ιστορικής σημασίας απόφαση αν ο Γουόκαπ έμενε ελεύθερος μετά από δικαστική δικαίωση. Ξέρω είχε ελάχιστες πιθανότητες, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

 

Σε μία τέτοια περίπτωση θα καταργούσαν την έννοια του συμβολαίου. Ο Χ παίκτης θα μπορούσε οποιοδήποτε καλοκαίρι να φύγει για άλλη ομάδα σαν να είναι free agent. Αν έβρισκε μία καλύτερη οικονομικά πρόταση. Αν έβρισκε έναν μεγαλύτερο ρόλο που θα του ταίριαζε περισσότερο. Αν έβρισκε καλύτερες συνθήκες.

 

Η Ψ ομάδα θα μπορούσε να διώξει παίκτη της οποιοδήποτε καλοκαίρι. Αν τραυματιζόταν, αν δεν δικαίωνε αγωνιστικά τις προσδοκίες του προπονητή, αν για κάποιο λόγο ήθελε άλλον παίκτη στην ίδια θέση.

 

ΥΓ: Μου κακοφάνηκε η τελευταία παράγραφος της ανακοίνωσης του Ολυμπιακού. Η αναφορά για αμοιβαίο σεβασμό με την Ντουμπάι, την οποία πριν μία εβδομάδα κυνηγούσε με επιστολή στην Euroleague διότι σωστά θεωρούσε πως είχε ενεργήσει παράνομα.

 

Ωστόσο, ο επίλογος με “την ειλικρινή δέσμευση της Dubai Basketball στις θεμελιώδεις αξίες της EuroLeague. ” εξηγεί πολλά.

 

ΥΓ2: Ωραίο μπάσκετ έπαιξε ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο. Εκπληκτικό τουρνουά σε οργάνωση. Παιχνίδια υψηλής έντασης και χρήσιμο για τους προπονητές.

 

ΥΓ3: Ο Ολυμπιακός είναι τρομερή ομάδα. Ίσως αποκτηθεί και ένα φόργουορντ αργότερα. Υγεία να έχουν και τη σπίθα που υπήρχε πέρυσι στα μάτια τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ