Ώρα 01:03 - Η φωτιά βρίσκεται 4 χιλιόμετρα μακριά από τα πρώτα σπίτια των Αγίων Θεοδώρων

Σχεδόν 4 χιλιόμετρα μακριά από τα πρώτα σπίτια του Οικισμού Λιοντάρι των Αγίων Θεοδώρων, βρίσκεται η φωτιά. Ωστόσο, στην περιοχή, αυτή τη στιγμή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι αν μείνουν ως έχουν τα πράγματα, δύσκολα θα κινδυνέψουν σπίτια κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Στο πλαίσιο αυτό, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, έγινε σύσκεψη ανάμεσα στον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Πελοπίδα Καλλίρη, εκπροσώπους του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, εκπροσώπους της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, αλλά και το Δήμαρχο Κορινθίων, Αλέξανδρο Πνευματικό.

 

Στη συνάντηση αυτή, αποφασίστηκε τις βραδινές ώρες να παραμείνουν τα μέτρα ως έχουν εκτός αν υπάρξει κάποια απρόσμενη εξέλιξη στο σημείο της φωτιάς. Με το πρώτο φως της ημέρας όμως, θα ζητηθεί η βοήθεια του Στρατού και του Μηχανικού Λουτρακίου και επιπλέον βοήθεια σε εναέρια μέσα.

 

Υπενθυμίζουμε ότι οι τοπικές Αρχές προχώρησαν λίγα λεπτά πριν τις 5 το απόγευμα σε προληπτική εκκένωση των οικισμών των Αγίων Θεοδώρων, Λιοντάρι, Κατσιβίρι, Νέα Ζωή και Αναγέννηση.

 

Στις 6 το απόγευμα, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και ο Οικισμός Νέα Πολιτεία στους Αγίους Θεοδώρους, κοντά στο Νεκροταφείο.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr από την Αστυνομία, οι περισσότεροι κάτοικοι των Οικισμών, πλην του Οικισμού Λιοντάρι, παραμένουν στα σπίτια τους.