Ώρα 03:40 - Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στα Γεράνεια - Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Μετά από σχεδόν 65 ώρες, στη φωτιά που καίει από το πρωί της Δευτέρας στα Γεράνεια, για πρώτη φορά, δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπό το φόβο αναζωπύρωσης.

 

Ο στρατηγός άνεμος, μας έκανε το χατίρι! Μέχρι αυτή τη στιγμή (ώρα 03:40) σε όλη την κορυφογραμμή των Γερανείων πνέουν ασθενείς άνεμοι. Αυτή η θετική έκβαση, είχε ως αποτέλεσμα οι άνδρες της Πυροσβεστικής να σβήσουν κάθε ενεργό μέτωπο που υπήρχε σε όλη την περιοχή.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, οι φλόγες έφτασαν κάποια στιγμή στα 2 χιλιόμετρα μακριά από τον Οικισμό Λιοντάρι. Όμως τελικά, οι Πυροσβεστικές δυνάμεις, κατάφεραν να την ανακόψουν.

 

Στο σημείο επιχειρούν, 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα, 56 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 13 οχήματα ΟΤΑ, και 10 βυτιοφόρα.

 

Επίσης, στο σημείο βρίσκεται από χτες (Τετάρτη 25 Ιουλίου), η αποστολή του Τμήματος Δασών της Κύπρου, που παραμένει στο μέτωπο της πυρκαγιάς στα Γεράνεια. Στόχος είναι να περιπολήσουν στην περιοχή της Κινέτας για κατάσβεση τυχόν μικροεστιών.

 

Φυσικά, όπως αναφέρουν στο loutraki365.gr, έμπειρα μέλη του Συλλόγου Πυροπροστασίας των Αγίων Θεοδώρων, "Μπορεί να βλέπουμε, πλέον, μόνο τα λεγόμενα "καντηλάκια", όμως τίποτα δεν έχει τελειώσει οριστικά". "Οι καιρικές συνθήκες βοηθούν, σπουδαίο ρόλο θα παίξει όμως, το αν θα πετάξουν έγκαιρα τα αεροπλάνα πάνω από το σημείο το πρωί. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρξουν αναζωπυρώσεις". Και φυσικά, τονίζουν ότι "ακόμα και όλα να συνεχίζουν να πηγαίνουν καλά, όλοι θα παραμείνουν στο σημείο ίσως και για 3 ή και 4 ημέρες μέχρι να μην καπνίζει τίποτα".

 

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που δίνουν και οι Πυροσβέστες από το σημείο της φωτιάς, η κατάσταση για πρώτη φορά, επιτρέπει να υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Ο φόβος όμως, παραμένει.