Ώρα 08:30 – Σφυροκοπούν ανελέητα τις διάσπαρτες εστίες στα Γεράνεια – Αισιόδοξη ημέρα ξημέρωσε για την Κορινθία

Μια καλύτερη ημέρα ξημέρωσε για την Κορινθία, που τις τελευταίες ημέρες ζούσε με τον τρόμο των πυρκαγιών και της εξέλιξής τους. Το μεγάλο μέτωπο που ξεκίνησε από την Κινέτα, στην πλαγιά των Γερανείων Ορέων από την πλευρά του λεκανοπεδίου Αττικής και κατέκαιγε ανεξέλεγκτο επί τρεις περίπου ημέρες, ανεβαίνοντας προς την κορυφογραμμή, προκαλώντας τον τρόμο στους κατοίκους της Κορινθίας, είναι πλέον και επισήμως σε ύφεση και η αισιοδοξία στους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος είναι πλέον έκδηλη.

 

Ωστόσο, όλοι είναι επιφυλακτικοί και αναμένουν την εξέλιξη και της σημερινής ημέρας, τόσο από πλευράς καιρού, όσο και ως προς τα αποτελέσματα των προσπαθειών από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Επί τόπου, στο μέτωπο των Γερανείων συνολικά, επιχειρούν σήμερα (26 Ιουλίου 2018), 176 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο, ένα ελικόπτερο και 9 οχήματα ΟΤΑ, χωρίς φυσικά να παραβλέπονται και οι δυνάμεις των εθελοντών, που όλες αυτές τις ημέρες κατέθεσαν όλα τα ψυχικά και σωματικά τους αποθέματα στην προσπάθεια να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις και η συνεισφορά τους ήταν καίρια και καταλυτική στη μάχη με τις φλόγες.

 

Με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκαν τα αποτελέσματα ακόμη μιας ολονύκτιας μάχης με τις φλόγες και η εικόνα έδωσε βάσιμες ελπίδες στους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος ότι η τελική νίκη, απέναντι στην πύρινη λαίλαπα, είναι πλέον κοντά… Όλο το μέτωπο των Γερανείων είναι σε ύφεση και το ελικόπτερο που έχει παραμείνει για να συνδράμει τις επίγειες δυνάμεις ξεκίνησε κι αυτό, με το πρώτο φως της ημέρας, τη μάχη με τις διάσπαρτες εστίες. Μοναδικός αστάθμητος παράγοντας είναι πλέον ο καιρός. Από τη μια πλευρά, η ελπίδα όλων είναι να επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για τη χαμηλή ένταση των ανέμων, αλλά και από την άλλη πλευρά, οι τοπικού χαρακτήρα βροχοπτώσεις ή και καταιγίδες να… δείξουν την προτίμησή τους στις περιοχές όπου έχουν απομείνει πύρινες εστίες, βοηθώντας στο έργο της πυρόσβεσης.

 

Διαβάστε τις προβλέψεις της ΕΜΥ για το διήμερο (26 & 27 Ιουλίου):

Αποκλειστικό-ΕΜΥ: Πάνω από 50% η πιθανότητα βροχής στην περιοχή της πυρκαγιάς στους Αγ. Θεοδώρους

 

Το μέτωπο στο Ζεμενό

Σε ύφεση όμως, είναι, σύμφωνα με τους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος και το μέτωπο στο Ζεμενό Κορινθίας, όπου έχουν απομείνει μικρές διάσπαρτες εστίες. Αλλά, ούτε και εκεί εγκαταλείπεται ο αγώνας από τις δυνάμεις πυρόσβεσης, μέχρι την εξάλειψη και της παραμικρής εστίας…

 

Στο μέτωπο του Ζεμενού επιχειρούν 80 πυροσβέστες, με 30 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρο, προσπαθώντας να εξαλείψουν και τον παραμικρό κίνδυνο αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς…