Ώρα 15:29 - Υπό έλεγχο η φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους

Υπό πλήρη έλεγχο, βρίσκεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου 27 Μαΐου, στα Γεράνεια Όρη, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που είχε το loutraki365.gr...

 

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αγίων Θεοδώρων, Σπύρο Ράτη, η πυρκαγιά καίει σε χαμηλή βλάστηση, σε ζωντανό δάσος των Γερανείων, στη θέση «Μαυροβούνι» των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, προς Κινέτα. Η φωτιά, δεν απειλεί σπίτια, καθώς το κοντινότερο βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 2 χιλιομέτρων.

 

Στο σημείο, το οποίο είναι ιδιαίτερα δύσβατο, επιχειρούν, από αέρος, ένα ελικόπτερο έρικσον και δύο αεροπλάνα, τύπου πετζετέλ. 

 

Επίσης, επιχειρούν 12 πυροσβέστες, με 5 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και πεζοπόρο τμήμα της Π.Υ. Κορίνθου αλλά και 2 πεζοπόρα από Αθήνα. Οι εργασίες από τις ομάδες των πεζοπόρων τμημάτων, θα βοηθήσουν έτσι ώστε οι δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρήσουν καλύτερα και να ολοκληρώσουν πλήρως την κατάσβεση.

 

Τις ευχαριστίες του για την άμεση βοήθεια, στέλνει μέσω του loutraki365.gr, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων, Σπύρος Ράτης στο Σύλλογο Δάσων "Αγίοι Θεόδωροι" και στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κορίνθου και Μεγάρων.