Ώρα 18:21 - Μάχη της Πυροσβεστικής για να μη φτάσει η φωτιά στο Σοφικό(Εικόνες)

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στις Κεχριές Κορίνθου, η οποία κατευθύνεται προς Αθίκια Κορινθίας και δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού. Στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι δυσχαιρένουν το έργο της Πυροσβεστικής...

 

Ήδη τρεις οικισμοί και μία κατασκήνωση, που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας, έχουν εκκενωθεί. Οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Σε ασφαλές σημείο έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.

 

Η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στον οικισμό Ζίμενς

Νωρίτερα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, δήλωσε ότι η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στον οικισμό Ζίμενς.

 

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές Κορινθίας έφτασε πολύ κοντά στον οικισμό Ζίμενς, οι κάτοικοι του οποίου απομακρύνθηκαν εγκαίρως, αλλά δεν έχουν καταγραφεί ζημιές σε αυτόν», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βαθρακογιάννης. Όσον αφορά την εικόνα της πυρκαγιάς αυτή την ώρα, επισημαίνει: «Δείχνει να σταθεροποιείται πλέον. Γίνεται ό,τι είναι εφικτό για την κατάσβεσή της».

 

Κύριο μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να ελέγξουν την πυρκαγιά προτού πάει προς το πευκοδάσος του Σοφικού.

 

Στο σημείο, βρίσκεται και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης για να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο κλαδάρχης επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Υποστράτηγος Γεώργιος Πουρνάρας.