Ώρα 18:46 - Συνεχείς αναζωπυρώσεις στις Κεχριές - Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Πολύ άσχημα  βαίνει η πυρκαγιά που εξελίσσεται για δεύτερη συνεχή ημέρα στις Κεχριές Κορινθίας...

 

Η εναλλαγή και αύξηση της έντασης των βόρειων ανέμων που σημειώθηκε το νωρίς το μεσημέρι είχε ως συνέπεια να υπάρξουν αλυσιδωτές αναζωπύρωσεις στην ευρύτερη περίμετρο της  μεγάλης φωτιάς. 

 

Έτσι, το μέτωπο της φωτιάς που γύρω στη μία το μεσημέρι έμοιαζε να έχει οριοθετηθεί πλέον έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των πυροσβεστών.

 

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Βασίλης Βαρθακογιάννης: «Αυτή την ώρα έχουμε αναζωπυρώσεις παντού. Η πυρκαγιά ακολουθεί μια κυκλική διαδρομή που ξεκινά από Κεχριές και κινείται διαδοχικά πλησίον ή και στις αυλές των πρώτων σπιτιών στους οικισμούς -  Γαλατάκι - Ντράσα - Άγιος Ιωάννης και επιστρέφει πάλι στις Κεχριές. Αυτή την ώρα στο κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 268 πυροσβέστες, 15 ομάδες πεζοπόρο5 πυροσβεστικά ελικόπτερα  και ένα συντονιστικό, 3 καναντέρ 415 και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ ως υποστηρικτό στις πυροσβεστικές δυνάμεις».

 

Σύμφωνα με τον κ. Βαρθακογιάννη έχουν αναφερθεί ζημιές κυρίως σε αυλές και εισόδους κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή. Η πλήρης καταγραφή ζημιών γίνεται από συνεργεία της δημοτικής αρχής και της Περιφέρειας. 

 

Νωρίτερα, με εισήγηγη της Πυροσβεστικής εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός στην Νράσα.

 

Προληπτική εκκένωση με απόφαση των υπευθύνων έγινε στην παιδική κατασκήνωση «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας, κυρίως λόγω του πυκνού καπνού που καλύπτει την Κορινθία και  φθάνει έως και τη Δυτική Αττική.

 

Επίσης, ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, σε δήλωση του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων χαρακτήρισε την κατάσταση :, «πάρα πολύ δύσκολη».

 

 Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, «έχω ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρύξουν τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

 

Παράλληλα, εντολή εκκένωσης έχει δοθεί και για το Ρυτό Κορινθίας...