Ώρα 19:25 - Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης στην Κορινθία! Εντολή εκκένωσης του Αγίου Ιωάννη

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στις Κεχριές Κορίνθου, η οποία κατευθύνεται προς τον Άγιο Ιωάννη και πριν από λίγο, δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού. Στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση και δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής...

 

Νωρίτερα, η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στον οικισμό Siemens, οι κάτοικοι του οποίου απομακρύνθηκαν εγκαίρως, αλλά δεν έχουν καταγραφεί ζημιές σε αυτόν, τονίζει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

 

Όσον αφορά την εικόνα της πυρκαγιάς αυτή την ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής  επισημαίνει: «Γίνεται ό,τι είναι εφικτό για την κατάσβεσή της».

 

Ειδικότερα, αυτή την ώρα στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού έξι αεροπλάνα και οκτώ ελικόπτερα.

 

Σημειώνεται, ότι στην περιοχή έσπευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

 

Υπενθυμίζεται ότι φωτιά στην ίδια περιοχή είχε ξεσπάσει και στις 9 Ιουλίου.