Ώρα 20:37 - Εκκενώνεται το Σοφικό - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η αν. Κορινθία

Προωθείται η εκκένωση του Σοφικού Κορινθίας, σύμφωνα με την περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενημερώθηκε ότι η φωτιά που ξέσπασε στις Κεχριές αναπτύσσεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων...

 

Επίσης, σύμφωνα με την περιφέρεια Πελοποννήσου, «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, στην οποία -παρά προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων- συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη , για δεύτερη ημέρα, να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις Κεχριές.»

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, στην οποία -παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων- συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου, για δεύτερη ημέρα, να καίει ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Τετάρτη στις Κεγχρεές.

 

Ηδη προωθείται η εκκένωση του Σοφικού, καθώς -όπως ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος και σήμερα βρέθηκε επί τόπου-, η φωτιά αναπτύσσεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων.

 

Ενας ακόμη οικισμός, αυτός της Ντράσας, εκκενώθηκε νωρίτερα, μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, λόγω της πυρκαγιάς στις Κεχριές Κορινθίας, που είναι σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα. Παράλληλα, με πρωτοβουλία των υπευθύνων κατασκήνωσης στο Σοφικό απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, τα παιδιά από το σημείο.

 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εκτός από τις φλόγες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν από το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αναζωπυρώνονται συνεχώς, γεγονός που δυσκολεύει περισσότερο τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην περιοχή επιχειρούν 268 πυροσβέστες και 61 οχήματα, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν 10 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη.