Ώρα 22:23 - Φουντώνει η φωτιά μεταξύ Κινέτας - Αγίων Θεοδώρων (video)

Ο Γολγοθάς δεν έχει τέλος, απ’ ότι φαίνεται, αφού δραματικές στιγμές περνούν για δεύτερο 24ωρο οι κάτοικοι της Κινέτας και των γύρω περιοχών καθώς η φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα η πυρκαγιά παραμένει σε πλήρη εξέλιξη και έχει κατεύθυνση προς τους Αγίους Θεοδώρους.

 

Υπενθυμίζουμε ότι οι Αρχές προχώρησαν λίγα λεπτά πριν τις 5 το απόγευμα σε προληπτική εκκένωση των οικισμών των Αγίων Θεοδώρων, Λιοντάρι, Κατσιβίρι, Νέα Ζωή και Αναγέννηση.

 

Στις 6 το απόγευμα, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και ο Οικισμός Νέα Πολιτεία στους Αγίους Θεοδώρους, κοντά στο Νεκροταφείο.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Πελοπίδας, Καλλίρης, είπε ότι «η απόφαση για προληπτική εκκένωση ελήφθη επειδή το μέτωπο της φωτιάς στην Κινέτα «πέρασε» στην Κορινθία και προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο απρόοπτο, σε περίπτωση που αλλάξουν διεύθυνση οι άνεμοι, θελήσαμε να κινηθούμε έγκαιρα».

 

Όπως πρόσθεσε, «στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ μηχανήματα έργου ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες».