Ώρα 2:32 - Μάχη με τις φλόγες στην Κορινθία - Κάηκε ολοσχερώς σπίτι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των επίγειων μέσων της Πυροσβεστικής, σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση της φωτιάς που καίει από το μεσημέρι της Τετάρτης στις Κεχριές και στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

 

Τα εναέρια μέσα έχουν σταματήσει τις ρίψεις, ωστόσο παραμένουν σε επιφυλακή για να ξεκινήσουν εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας, νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Στο σημείο παραμένει και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης για τον καλύτερο συντονισμό και διαμοιρασμό των δυνάμεων.

 

Σύμφωνα με όσα λένε από την Πυροσβεστική, η κατάσταση παραμένει δύσκολη, καθώς δημιουργούνται διαρκώς νέες, μικρές εστίες μέσα από την καμμένη δασική έκταση, ενώ σε αυτό συμβάλλουν και οι ριπές ανέμων, που φτάνουν ως και τα 6 μποφόρ. Επιπλέον, σε αρκετά σημεία, η πρόσβαση είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς τα σημεία που μαίνεται η φωτιά είναι δύσβατα.

 

Σε ότι αφορά τους οικισμούς που έχουν εκκενωθεί, έπειτα από προτροπή της Πυροσβεστικής και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, επισημαίνεται πως γίνεται αγώνας για να μην κινδυνεύσουν περιουσίες, ενώ οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία.

 

Σημειώνεται πως η πυρκαγιά έφτασε στα Αθίκια Κορινθίας, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού. Στο μεταξύ, νωρίτερα, κάηκε ολοσχερώς ένα σπίτι στον οικισμό Αλαμάνο.

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορινθίας, Βασίλη Νανόπουλο, ο οποίος μίλησε στο protothema, στόχος της Πυροσβεστικής, είναι να δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας αντιπυρικές ζώνες γύρω από το χωριό Αθίκια αλλά και στην πλευρά του Σοφικού γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκτραπεί η φωτιά προς το Σοφικό, εκεί όπου το δάσος είναι πολύ πυκνό και, όπως είπε, «ελπίζουμε να μην φτάσει ως εκεί γιατί μετά θα είναι ανεξέλεγκτη φωτιά».
 

Σημειώνεται τέλος ότι Πυροσβεστική έχει αναγκαστεί να εκκενώσει τους οικισμούς Άγιος Ιωάννης, Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια και Αλαμάνο, όπως και μία κατασκήνωση αλλά και ένα οικοτροφείο για άτομα με αναπηρίες.