Ώρα 4:26 - Αποκλειστικό: Εντολή Υφυπουργού να κατεδαφιστεί η γέφυρα κοντά στον Ισθμό (Εικόνες)

Ανατροπή βυτιοφόρου, που μετέφερε βενζίνη, σημειώθηκε την Παρασκευή (7/6) στην Αθηνών-Κορίνθου, στο 75,5ο χλμ, στο σημείο της γέφυρας κοντά στον Ισθμό.

 

Αποτέλεσμα της ανατροπής ήταν να δημιουργηθεί μια κόλαση φωτιάς με διαδοχικές εκρήξεις.

 

Η φωτιά στο βυτιοφόρο έχει κατασβεστεί ήδη πλήρως, αν και ήταν δύσκολη επιχείρηση καθώς υπήρχε δυσκολία προσέγγισης στην αρχή λόγω του θερμικού φορτίου.

 

Η φωτιά δεν επεκτάθηκε στη γύρω περιοχή, καθώς κατασβέστηκε αμέσως από την πυροσβεστική στα πρανή γύρω από το βυτιοφόρο.

 

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ δεν υπήρξε κανένας άλλος τραυματισμός. Η Πυροσβεστική ανέφερε επίσης ότι στο ατύχημα δεν ενεπλάκη άλλο όχημα, ενώ λίγη ώρα πριν τις 11.00 το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο πραγματοποίησαν διαβροχή και έριξαν ειδικό κατασβεστικό υγρό.

 

Στο σημείο βρίσκεται ήδη ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με μηχανικούς του υπουργείου, με κλιμάκια πυροσβεστικής, αστυνομίας και εκπροσώπους των παραχωρησιούχων. Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται δίπλα του ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Κανάκης, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων, Σπύρος Ράτης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Θανάσης Μουζάκης. 

 

Επίσης, στο σημείο βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Σωτήρης Μουρίκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας, Τάσος Γκιολής.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, η εντολή που έδωσε ο Υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, είναι κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου να γκρεμιστεί η γέφυρα, καθώς όπως διαπιστώθηκε, η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο είναι αδύνατη, αφού οι ζημιές λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύχθηκε στη γέφυρα από τη φωτιά, είναι πολύ σημαντικές. 

 

Αυτό, πρακτικά σημαίνει, ότι η κυκλοφορία προς την Κόρινθο μετά τα διόδια θα διεξάγεται εναλλακτικά αφού στο συγκεκριμένο σημείο θα γίνει αμφιδρόμηση από τη μία πλευρά της γέφυρας και τα οχήματα θα περιορίζονται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Παράλληλα, τα οχήματα που θα έχουν κατεύθυνση από Λουτράκι προς την Αθήνα, θα εξυπηρετούνται πλέον από τον κόμβο της Επιδαύρου. Σημειώνεται τέλος, ότι η έξοδος της Εθνικής προς Λουτράκι, δεν επηρεάζεται.