Ορεινός Αγώνας Γερανείων

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου ανακοινώνει για την Κυριακή 1η Απριλίου 2018, τη διεξαγωγή του

 

 

5ου Ορεινού Αγώνα Γερανείων και του
3ου Ορεινού Δρόμου Περαίας Χώρας

 

 

Η διαδρομή του “Ορεινού Αγώνα Γερανείων” μήκους 22 χλμ. δεν χρειάζεται πλέον ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι κοινώς αποδεκτή ως μια από τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες διαδρομές της Ελλάδας, ενώ και φέτος υπάρχουν αλλαγές και βελτιώσεις έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο ελκυστική και ευχάριστη για τους αθλητές/τριες. 

 

Η διαδρομή ξεκινάει από τη θάλασσα και αφού βγει από την πόλη κινείται στο δασωμένο ορεινό όγκο των Γερανείων, διασχίζει την κορυφογραμμή με το ελατοδάσος και καταλήγει πάλι στη θάλασσα.
Το 92% της διαδρομής είναι μονοπάτι, το ψηλότερο σημείο της 1.048 μέτρα και η θετική υψομετρική 1380μ.

 

 

Ο «Ορεινός δρόμος Περαίας χώρας» είναι διαδρομή 10 χιλιομέτρων με αφετηρία τη θάλασσα και ψηλότερο σημείο τα 335 μέτρα και θετική υψομετρική 400 μέτρα. Στο πρώτο μέρος το μονοπάτι κινείται, με ήπια ανηφορική κλίση, πάνω σε αρχαίο εγκαταλελειμμένο σήμερα δρόμο με υπέροχη θέα. Τα πρώτα 1.700 μέτρα και τα 250 μέτρα στο τέλος είναι σε άσφαλτο.
Διαδρομή που τρέχετε σε όλο το μήκος της.

 

 

Και οι δύο διαδρομές κινούνται πάνω σε καλογραμμένα μονοπάτια ενώ η ομορφιά των τοπίων που εναλλάσσονται είναι μοναδική και η πανοραμική θέα θα ξεκουράσει κάθε αθλητή.

 

 

Αναλυτική περιγραφή και περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του αγώνα
http://agwnasgeraneiwn2018.blogspot.gr/