Ορεινός Αγώνας Γερανείων 2020

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου ανακοινώνει για την Κυριακή 12 Απριλίου 2020 την παράλληλη διοργάνωση:

 

– Του 6ου “Ορεινού Αγώνα Γερανείων” μήκους 22 χιλ. και

– Του 4ου “Ορεινού Δρόμου Περαίας Χώρας” μήκους 10 χιλ.

 

Αφετηρία και τερματισμός των αγώνων είναι το παραλιακό πάρκο Ειρήνης Λουτρακίου.

 

Πρόκειται για δύο αγώνες μαζικής λαϊκής άθλησης και απευθύνεται σε αυτούς που έχουν εντάξει τον αθλητισμό στον τρόπο ζωής τους.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του ορεινού τρεξίματος και του δυναμικού βαδίσματος ως δραστηριότητα, η ψυχαγωγία και η προαγωγή της υγείας των συμμετεχόντων.

 

Ο Ορεινός αγώνας Γερανείων 22 χλμ κινείται σε μια από τις πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες διαδρομές της Ελλάδας.

Ακολουθεί τα μονοπάτια των βοσκών και των ρετσινάδων, μέσα σε δάσος πεύκων για να βγει στην κορυφογραμμή την οποία διασχίζει κάτω από τη σκιά του έλατου μέχρι το 3ο σταθμό τροφοδοσίας και κατηφορίζει μέχρι το μοναστήρι του Οσίου Παταπίου για να μπει στο παλιό μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν παλιά για επικοινωνία με το μοναστήρι.

Το 92% της διαδρομής είναι μονοπάτι, το ψηλότερο σημείο της 1.056 μέτρα και η θετική υψομετρική 1380μ.

 

Ο Ορεινός Δρόμος Περαίας Χώρας είναι διαδρομή 10 χλμ. με αφετηρία τη θάλασσα, ψηλότερο σημείο τα 335 μέτρα και θετική υψομετρική 400 μέτρα.

Στο πρώτο μέρος της διαδρομής το μονοπάτι, με ήπια ανηφορική κλίση, κινείται πάνω στον αρχαίο εγκαταλελειμμένο σήμερα δρόμο με θαυμάσια τοιχία αντιστήριξης και την υπέροχη θέα, ενώ η επιστροφή γίνεται από τον μονοπάτι του Οσίου Παταπίου. Η διαδρομή τρέχεται σε όλο το μήκος της.

 

Πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα και τις διαδρομές μπορείτε να βρείτε στο site της διοργάνωσης: https://agwnasgeraneiwn2020.blogspot.com/