Οριστικό! Μονοδρομείται η Λεωφόρος Ποσειδώνος στο Λουτράκι

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η μονοδρόμηση της οδού Ποσειδώνος στο Λουτράκι, από την οδό Μελίνας Μερκούρη μέχρι την οδό Παπανικολάου με κατεύθυνση από τον Ισθμό προς το Λουτράκι.

 

Πρόκειται για απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων, επί του παραλιακού δρόμου, που παρουσιάζει εξαιρετικά μεγάλη κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες με χιλιάδες τροχοφόρα να τον χρησιμοποιούν για να φτάσουν ή να φύγουν από το Λουτράκι.

 

Το θέμα πέρασε από το Τοπικό συμβούλιο την Τρίτη 3 Μαΐου και υπερψηφίστηκε με 6 ψήφους. Συγκεκριμένα υπέρ της απόφασης, ψήφισαν οι Σακέλλης Μάριος, Μπάνου Θεοφανή, Δρίτσας Δημήτριος, Μέξιας Ευάγγελος, Θώδη Μαρία και Λογοθέτης Μιχαήλ. Κατά σε αυτή την απόφαση ήταν οι 3 σύμβουλοι του συνδυασμού της Μαρίας Πρωτοπαππα (Κουμπούνης Ηλίας, Μέξιας Ανάργυρος και Μουτάφη Φανή), ενώ απείχαν οι Γιάννης Κόντης και Γιάννης Αλεξανδρής.
 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365, χθες Τρίτη 10 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής κοινότητας ζωής όπου εκεί σε σύνολο 5 ψήφων οι τέσσερις ήταν υπέρ και ο ένας κατά.

 

Υπέρ του έργου, ψήφισαν οι Κώστας Δήμου, Κώστας Παντελέου, Αναστάσιος Σακελλαρίου και Σπύρος Ράτης ενώ κατά ψήφισε ο Κωστής Σταυρόπουλος από το συνδυασμό "Αλλάζουμε Μαζί". 
 

 

Επισημαίνεται ότι, βάσει της μελέτης, θα αλλάξει και η λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών. Το θέμα αναμένται να περάσει από Επιτροπή Συγκοινωνιολόγων, με σκοπό να εξεταστούν οι χρόνοι που θα ανάβει το κόκκινο στο φανάρι που βρίσκεσαι στην Ελευθερίου Βενιζέλου ενώ αντίστοιχα θα αυξηθεί ο χρόνος που θα ανάβει το πράσινο φανάρι στην οδό Μελίνας Μερκούρη.

 

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η μονοδρόμηση της οδού Ποσειδώνος, μετά και την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, δεν χρειάζεται να περάσει από Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς είναι οριστική!