Όταν το ίδιο το «Βήμα» τα «χώνει» στον Βρούτση για τις «υψηλές» συντάξεις

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις εκλογές που έδωσαν την κυβερνητική «μπαγκέτα» στη ΝΔ και ήδη υπάρχει ένα αρκετά αντιπροσωπευτικό δείγμα από το τι πρέπει να περιμένουμε…

 

 

Ήδη τα «φάουλ» είναι αρκετά ενώ και το πρόσφατο «φιάσκο» με τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό στη Σαμοθράκη έδειξε πως στην Πειραιώς δεν ήταν και τόσο καλά προετοιμασμένοι για να ηγηθούν της χώρας.

 

 

Έτσι, έχουμε φτάσει σε σημείο που και Μέσα που ανήκουν στον χορηγό της Πειραιώς, Βαγγέλη Μαρινάκη, επιτίθενται κατά στελεχών της κυβέρνησης.

 

 

Χαρακτηριστικό είναι απόσπασμα από τον «Βηματοδότη» στο ΒΗΜΑ της Κυριακής της 18ης Αυγούστου, στο οποίο επιρρίπτονται ευθύνες στον νυν υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση για δηλώσεις τουλάχιστον… υπερβολικές σχετικά με τις υψηλές συντάξεις που διερρήγνυε τα ιμάτιά του πως υπάρχουν.

 

 

Παράλληλα, χαρακτηρίζονται ως «μούσι» τα δημοσιεύματα για δημοσιογράφους που υποτίθεται πως εισέπρατταν υψηλές συντάξεις.

 

 

Διαβάστε το εν λόγω απόσπασμα:

 

 

«Το φάουλ του Βρούτση

 

 

Τώρα που έχει καταλαγιάσει η όλη ιστορία με τις υψηλές συντάξεις θέλω να σας αναφέρω και τούτα. Πρόκειται για στοιχεία που αλίευσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, τα οποία για ευνόητους λόγους δεν ανακοινώνονται: Πρώτον, μόνο 12 (ολογράφως δώδεκα) συντάξεις ξεπερνούσαν το όριο που είχε θέσει ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης (το 4.600 ευρώ). Δεύτερον, η περιβόητη σύνταξη των 24.000 ευρώ για την οποία μπήκε κόφτης στις υψηλές συντάξεις δεν δόθηκε ποτέ. Αφορούσε μία συμβολαιογράφο που λόγω κακής ερμηνείας του νόμου της βγήκε αυτό το ποσό της σύνταξης, αλλά δεν το εισέπραξε. Οπως σας ανάφερα παραπάνω, τα αναδρομικά που θα αναζητηθούν αφορούν μόνο 12 συντάξεις.

 

 

Τρίτον: Υπάρχει θέμα με τις συντάξεις των υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας. Η Εθνική αντί να πληρώνει εισφορές υπέρ των υπαλλήλων της στο 20% πλήρωνε 37%, συνεπώς με την ανταποδοτική σύνταξη οι συνταξιούχοι της Εθνικής δικαιούνται περισσότερα. Τέλος, επειδή υπήρξαν διάφορες φήμες (και δημοσιεύματα) ότι παχυλές συντάξεις εισέπρατταν και δημοσιογράφοι (μάλιστα ειπώθηκαν δύο ονόματα δημοσιογράφων, μιας γυναίκας και ενός άνδρα), πληροφορώ τους ενδιαφερομένους ότι υπήρξε ειδικός έλεγχος για τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους και οι πληροφορίες για παχυλές συντάξεις αποδείχθηκαν… μούσι».

 

documentonews.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ