Όταν ο Γιάννης Μπουζούκης “κόπηκε” από τον Παναθηναϊκό!

Ο Γιάννης Μπουζούκης είναι ένα από τα κορυφαία ταλέντα στη Superleague, όμως μέχρι να διαβεί τις “πύλες” της πρώτης ομάδας και να δείξει την ποδοσφαιρική του αξία, χρειάστηκε να περάσει από πολλά «τεστ».

 

Της Κατερίνας Πέτρου

 

Ας πάμε τον χρόνο λίγο πίσω, όταν ο Γιάννης Μπουζούκης ήταν μόλις οκτώ χρόνων και άρχισε να κάνει τα πρώτα βήματα στο ποδόσφαιρο. Τότε έγινε η πρώτη πρόταση στον μικρό «Μπούζου». «Θέλω πολύ, αλλά πρέπει να συμφωνήσει κι ο πατέρας μου», ήταν η απάντηση του στο ερώτημα αν θα επιθυμούσε να γίνει μέλος μιας τοπικής Ακαδημίας στην Πρέβεζα. Ο κ. Τάσος Μπουζούκης δεν στέρησε την ευκαιρία από τον μικρό Γιάννη κι απάντησε θετικά. Έτσι, το όμορφο αυτό ταξίδι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα ξεκίνησε για τον Ηπειρώτη. Η «αφετηρία» της καριέρας του ήταν η «Athlopolis» Πρεβεζας. Φυσικά, δεν άργησαν τα πράσινα «ραντάρ» να τον εντοπίσουν. Ο Γιάννης Μπουζούκης δίνει τις πρώτες «εξετάσεις» και… κόβεται από τον διευθυντή της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού Νίκο Κόβη, καθώς οι Πράσινοι θεώρησαν τότε ότι δεν διέθετε την κατάλληλη σωματοδομή για να παίξει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο.

 

Ωστόσο, ο πεισματάρης Πρεβεζάνος δεν το έβαλε κάτω δούλεψε, πείσμωσε και προσπάθησε να γίνει καλύτερος. Ήθελε να αποδείξει ότι αξίζει μια θέση στην “πράσινη” Ακαδημία. Συμμετείχε σε πολλά τουρνουά κι εντυπωσίασε με τον τρόπο που χειριζόταν την μπάλα. Έτσι, προέκυψε η δεύτερη ευκαιρία από την μεριά των «πράσινων», οι οποίοι τον «προσκάλεσαν» να δοκιμαστεί με την Κ15 του Παναθηναϊκού. Αυτή την φορά τα καταφέρνει και το καλοκαίρι του 2012 εντάσσεται κι επίσημα στη φημισμένη Ακαδημία του Παναθηναϊκού. Από εκεί και πέρα, όλα πήραν το δρόμο τους και ο… “κομμένος” Μπουζούκης έγινε με το πέρασμα του χρόνου βασικό στέλεχος στο Τριφύλλι.