Ουρές στα διόδια Ελευσίνας – Ασυγκράτητος ο κόσμος πηγαίνει κατά κύματα στα χωριά!

Ο κορονοϊός (κάποια στιγμή) θα ηττηθεί, η βλακεία όμως είναι ανίκητη! Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας απηύθυνε -και στην ενημέρωση της Πέμπτης- έκκληση στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στα νησιά και ευρύτερα την επαρχία, καθώς σε περίπτωση «έκρηξης» κρουσμάτων και θυμάτων, οι δομές εκεί είναι παντελώς αδύναμες να αντιμετωπίσουν μία τέτοια κρίση...

 

Ο Ελληνας όμως είναι πείσμων και σχεδόν όπως πάντα, κάνει το δικό του.

 

Παρασκευή πρωί, η κίνηση στο ρεύμα εξόδου της Εθνικής Οδού στα διόδια της Ελευσίνας θύμιζε «απόδραση» τριημέρου. Αυτοκίνητα φορτωμένα «μέχρι τέλους» (στις σχάρες και τα πορτ μπαγκάζ ολόκληρα νοικοκυριά – μέχρι και ζωντανά κοτόπουλα μετέφεραν κάποιοι!) περνούσαν το ένα μετά το άλλο τα διόδια.

 

Στο ερώτημα προς τους οδηγούς πού πάνε, η απάντηση επαναλαμβανόταν μονότονα: «Δεν πάμε μακριά, εδώ δίπλα. Μόλις φθάσουμε, θα κλειστούμε σπίτι…»!

 

Ενα βήμα πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας; Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως προσπάθησε να πείσει τους απείθαρχους με μία ακόμη προειδοποίηση: «Από όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

 

Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα και αποστάσεις. Οσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί», ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά στο διάγγελμα της Πέμπτης.