Π. Σκουρολιάκος: «Κοροϊδία» του Κυρ. Μητσοτάκη στο ζήτημα των μαρμάρων

«Για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο κ. Πρωθυπουργός στην συνέντευξη Τύπου της 84ης ΔΕΘ το μόνο που βρήκε να πει σε σχέση με τα μάρμαρα του Παρθενώνα είναι ότι η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ "ταυτίζεται με την θέση του Βρετανικού Μουσείου"», σημειώνει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος, σχολιάζοντας την αναφορά στο θέμα στη συνέντευξη Τύπου του Κυρ. Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ.

 

 

«Ευγενική υπενθύμιση: δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε να δανειστεί τα μάρμαρα. Αυτό δεν είναι κοντή μνήμη, ούτε πολιτική κωλοτούμπα, είναι κοροϊδία», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, τοποθετούμενος στο θέμα, τόνισε πως το Βρετανικό Μουσείο δίνει μάχη που κάποια στιγμή θα την χάσει, απαντώντας σε ερώτηση στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της 84ης ΔΕΘ.

 

 

«Δεν απεμπολεί η Ελλάδα κανένα δικαίωμα στα γλυπτά του Παρθενώνα. Μας ασκήθηκε όμως και κακοπροαίρετη κριτική που ταυτίστηκε με τα επιχειρήματα του Βρετανικού Μουσείου. Σε καμία περίπτωση δεν θα αποδυναμωθεί το πάγιο και δίκαιο αίτημα για επιστροφή των γλυπτών» πρόσθεσε.

 

cnn.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ