Παίκτης του Ολυμπιακού και επίσημα ο Γκάρι Ροντρίγκες

ΟΟλυμπιακός με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε την απόκτηση του Γκάρι Ροντρίγκες για τα επόμενα τρία χρόνια.

 

Ο Ροντρίγκες, γεννημένος στις 27 Νοεμβρίου 1990, έπαιζε μέχρι πρότινος στην Αλ Ιτιχάντ και είχε μείνει κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά. Ο Ολυμπιακός κατάφερε την τελευταία ημέρα προθεσμίας για απόκτηση ελεύθερων παικτών, να τον κάνει δικό του μέχρι το 2024.

 

Ο έμπειρος εξτρέμ επιστρέφει έτσι στην Ευρώπη, μετά από μία τετραετία σε Γαλατά, Αλ Ιτιχάντ και Φενέρ και μάλιστα θα αγωνιστεί ξανά στην χώρα μας με ένα super deal για τον Ολυμπιακό, καθώς οι απολαβές που φτάνουν το 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

 

Πλέον, ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει στη διάθεσή του στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ, έξι εξτρέμ (Ονιεκούρου, Λόπες, Βρουσάι, Μασούρας, Βαλμπουενά, Ροντρίγκες).

 

Φέτος ο Ροντρίγκες έχει κάνει δύο συμμετοχές με την Αλ Ιτιχάντ, ενώ στο παρελθόν έχει παίξει μεταξύ άλλων σε Φενέρμπαχτσε, Γαλατασαράι, Έλτσε, Λέφσκι Σόφιας, Άντο Ντε Χάαγκ. Με τον ΠΑΟΚ ο διεθνής εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι έκανε 58 συμμετοχές, σημείωσε 13 γκολ και μέτρησε 14 ασίστ

 

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

 

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Γκάρι Ροντρίγκεζ, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο.

 

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 1990 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Μετά από το πέρασμά του στις Ακαδημίες της Feyenoord και της Real Sport Clube, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2009 από την XerxesDZB. Το 2011 αγωνίστηκε στην Boshuizen και στη συνέχεια η Den Haag αγόρασε τα δικαιώματά του, αλλά τον παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού στην Dordrecht.

 

Τη σεζόν 2013/14 μετακόμισε στη Βουλγαρία για λογαριασμό της Levski Sofia και την επομένη έκανε το άλμα για την ισπανική Elche. Ο Ροντρίγκεζ αγωνίστηκε στα γήπεδα της Superleague με τη φανέλα του ΠΑΟΚ από το 2015 έως τον Ιανουάριο του 2017, όταν και πήρε μεταγραφή για τη Galatasaray. Στις αρχές του 2019 η Al-Ittihad δαπάνησε το ποσό των 9 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει και μετά από έξι μήνες ο Ροντρίγκεζ επέστρεψε στο τουρκικό πρωτάθλημα, αυτή τη φορά για να ενισχύσει τη Fenerbahçe.

 

Ο 30χρονος ακραίος μεσοεπιθετικός έχει 30 συμμετοχές με την εθνική ομάδα του Πράσινου Ακρωτηρίου, έχοντας σκοράρει και πέντε φορές.