Παίρνουν πίσω το κρούσμα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Δεν "χρεώθηκε" τελικά στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας -επομένως ούτε και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- το κρούσμα κορονοϊού που είχε διαπιστωθεί από εισαγόμενο περιστατικό, σε πύλη εισόδου της Ελλάδας.

 

Έτσι λοιπόν τα κρούσματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένουν αμετάβλητα, ανερχόμενα σε 202.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κρούσμα αυτό αφορούσε ταξιδιώτη που είχε εισέλθει στη χώρα μας από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα (Προμαχώνας) και είχε δηλώσει ως προορισμό τη Λακωνία. Γι' αυτό αρχικά φέρεται να δηλώθηκε ως κρούσμα στη Λακωνία, σύμφωνα και με τις επίσημες ανακοινώσεις, παρόλο που δεν είχε προλάβει να πατήσει το πόδι του στην Πελοπόννησο! 

 

Ειδικότερα, στη νέα διευκρινιστική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής:

 

«Δεν αναφέρονται νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Το κρούσμα που σημειώθηκε από εισαγόμενο περιστατικό σε πύλη εισόδου της χώρας δεν καταχωρήθηκε τελικώς στην Π.Ε. Λακωνίας και αφαιρέθηκε από το σύνολο της Περιφέρειας.

 

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρεια μας σε διακόσιους δύο (202) και αναλυτικότερα:

 

  • ΠΕ Αργολίδας: έξι (6) και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: εκατόν εξήντα οκτώ (168)  αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2)*
  • ΠΕ Αρκαδίας: τρία + ένα (3) + (1) – ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου
  • ΠΕ Κορινθίας: δεκαέξι (16)
  • ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1) εισαγόμενο σε πύλη εισόδου
  • ΠΕ Μεσσηνίας: δεκατέσσερα (14)**  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)**

 

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν δέκα άνδρες (110) και ενενήντα δύο γυναίκες (92).

 

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων ένδεκα (11) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε (27). Τρεις εκ των νοσηλευόμενων εξήλθαν από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.