Πάλι έριξαν φόλες στην Κόρινθο

Νέο περιστατικό με φόλες που έριξαν επιτήδειοι, σημειώθηκε τη περασμένη Πέμπτη στην Κόρινθο. Το συμβάν, καταδίκασε με ανακοίνωσή της η δημοτική Αρχή της Κορίνθου, ενώ τόνισε ότι "βρίσκεται ένα βήμα πριν από την δημιουργία ενός χώρου που ανθρώπινα και νόμιμα θα φιλοξενεί, θα περιθάλπει και θα φροντίζει τα αδέσποτα"...

 

Αναλυτικά:

 

Ο Δήμος Κορινθίων καταδικάζει απερίφραστα ενέργειες που αποσκοπούν στην θανάτωση των αδέσποτων ζώων. Την περασμένη Πέμπτη δυστυχώς παρατηρήθηκε το φαινόμενο στην περιοχή όπισθεν του Στρατοπέδου...

 

Καμία τέτοια ενέργεια δεν συνάδει με τον τρόπο που οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίζουμε τα ζώα, ειδικά εκείνα που έχουν βρεθεί στο δρόμο από διάφορες αιτίες και λόγους.

 

Η νέα δημοτική αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα, όρισε αρμόδιο αντιδήμαρχο φροντίδας ζώων και σήμερα, έχοντας καταγράψει σημαντικά αποτελέσματα στην μείωση εγκατάλειψης ζώων από άλλες περιοχές στο δήμο μας αλλά και στην φροντίδα των ζώων που βρίσκονται στα όρια του αδέσποτα,  βρίσκεται ένα βήμα πριν από την δημιουργία ενός χώρου που ανθρώπινα και νόμιμα θα φιλοξενεί, θα περιθάλπει και θα φροντίζει.

 

Σε συνέντευξή του ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος ερωτηθείς για το θέμα των αδεσπότων έκανε λόγο για ένα ποσό της τάξεως των 350 χιλιάδων ευρώ το οποίο έχει προϋπολογιστεί στο 2021 για την περίθαλψη και την φροντίδα των αδεσπότων περιλαμβανομένου και χώρου φιλοξενίας, σε χώρο που έχει ήδη βρεθεί και σε συνεννόηση πάντα με τις φιλοζωικές οργανώσεις.

 

Ο Δήμαρχος μίλησε για σειρά συναντήσεων και με φιλοζωικές της Αθήνας αλλά και με κτηνιάτρους της πρωτεύουσας οι οποίοι θα συνδράμουν το πολύ σημαντικό αυτό έργο.

 

Ο Δήμος θα φιλοξενήσει, θα περιθάλψει, θα σιτίσει, θα σημάνει τα αδέσποτα ζώα. Θα πράξει όσα οφείλει ως φορέας  που εκπροσωπεί το νόμο αλλά και τον πολιτισμό μας.

 

Επίσης,  επειδή παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη συνοδευόμενα ζώα να ρυπαίνουν το γκαζόν όπου παίζουν μικρά παιδιά, καλούνται οι ιδιοκτήτες να χρησιμοποιούν τα προβλεπόμενα γάντια και σακουλάκια για την περισυλλογή των περιττωμάτων