Παναγιώτης Πέτρου: Το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου

Με μια ανοιχτή επιστολή που απευθύνει σε όλους τους πολίτες της Κορινθίας ο Παναγιώτης Πέτρου υποψήφιος Βουλευτής Κορινθίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην υποψηφιότητά του, αλλά κυρίως στο διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

 

 

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Παναγιώτη Πέτρου:

 

 

Φίλες και φίλοι,  

 

 

Συντρόφισσες και Σύντροφοι 

 

 

Αποτελεί για μένα τιμή και χαρά να συμμετέχω σε αυτή τη μάχη από τη θέση του υποψήφιου βουλευτή, ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία. Βέβαια αυτή η μάχη δεν είναι προσωπική είναι ομαδική. Γιατί έτσι έχει μάθει να δίνει τις μάχες της η Αριστερά. Είναι στην κουλτούρα της. 

 

 

Στις επερχόμενες εκλογές το δίλλημα είναι απλό.  

 

 

Ξαναγυρίζουμε στην προ του 2015 εποχή που όλοι ζήσαμε ή προχωράμε μπροστά κρατώντας όλα όσα πέτυχε η κυβέρνηση αυτή και ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουμε να δίνουμε τις μάχες που χρειάζονται για να μην επικρατήσουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε Ελλάδα και σε Ευρώπη, πολιτικές που μας οδήγησαν στη χρεωκοπία;

 

 

Ο  ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, σε πολύ δύσκολες εποχές που όλοι θυμόμαστε και που δε θέλουμε να ξαναζήσουμε. 

 

 

Η χώρα βρισκόταν στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης (ανθρώπους σε κάδους σκουπιδιών, συσσίτια, ουρές σε φορτηγά με τρόφιμα), η κυβέρνηση Σαμαρά είχε αποτύχει σε όλες τις αξιολογήσεις, η χώρα ήταν με το ένα πόδι έξω από την νομισματική ένωση και το μέλλον διαγραφόταν πολύ ζοφερό. Αν κάτι κράτησε στα πόδια της αυτή τη  χώρα είναι το αίσθημα αλληλεγγύης που επέδειξε αυτός ο λαός (κουλτούρα).

 

 

Η τρόικα του εξωτερικού με συμπαραστάτη την τρόικα εσωτερικού έκαναν ολομέτωπη επίθεση, με αφορμή την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν στη μεσαία τάξη, στα εργατικά δικαιώματα, στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην ίδια τη δημοκρατία (πράξεις νομοθετικού περιεχομένου). 

 

 

Ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο του Ελληνικού λαού, που δεν επέλεξε δεξιόστροφες και ακροδεξιές λύσεις και έδωσε μάχες (με την αφέλεια ίσως ενός μικρού παιδιού που πάει να διαπραγματευτεί με τον δράκο).

 

 

Άλλες τις κέρδισε και άλλες τις έχασε. Αγωνίστηκε όμως.  

 

 

Άντεξε στην πίεση της Αριστερής παρένθεσης (κλειστές τράπεζες). 

 

 

Αυτή τη στιγμή η χώρα βγήκε από τα μνημόνια.

 

 

Επιστρέφει στην κανονικότητα και αυτό το αναγνωρίζουν ακόμα και οι αντίπαλοι μας.

 

 

Βγήκε στις αγορές. Τα επιτόκια πέφτουν συνεχώς. Η πιστοληπτική ικανότητα αναβαθμίζεται. Έγιναν προσλήψεις μέσα στην κρίση στην υγεία. 

 

 

Κράτησε όρθιους χρεωμένους Δήμους, ανέπτυξε προγράμματα όπως ο Φιλόδημος, έδωσε λεφτά για ληξιπρόθεσμες οφειλές. (Δήμος Λ-Π-Α.Θ)  

 

 

Η ΝΔ έρχεται και πατώντας σε αυτές τις επιτυχίες τάζει διάφορα από τα οποία κάποια έχουν ήδη πάρει το δρόμο τους (διαπραγμάτευση για μικρότερα πλεονάσματα, μείωση του ΕΝΦΙΑ κλπ.).

 

 

Εκείνο που δεν αφήνει να φανεί όμως είναι η κρυφή ατζέντα της, που με την βοήθεια των ΜΜΕ προσπαθεί να κρύψει επιμελώς. Ότι ουσιαστικά θα φέρει μέτρα με νεοφιλελεύθερο πρόσημο που στόχο έχουν να πλήξουν τον εργαζόμενο, τη μεσαία τάξη, τον έμπορο, τον αγρότη. 

 

 

Αυτήν την ατζέντα οφείλουμε να την αναδείξουμε σπίτι – σπίτι, γειτονιά – γειτονιά, μαγαζί- μαγαζί. Έχουμε ευθύνη για αυτό, για εμά, για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας. 

 

 

Συντρόφισσες, Σύντροφοι 

 

 

Ο νεοφιλελευθερισμός ήρθε και εγκαταστάθηκε στο κέντρο της ιδεολογικής αρένας υποσχόμενος διαρκείς μεταρρυθμίσεις,  δίνοντας ψεύτικες ελπίδες για αυτοδιάθεση των λαών, ατομικά δικαιώματα, ανάπτυξη, ελπίδες σε αποκλεισμένους, κατάργηση αδικιών κλπ.  

 

 

Όμως η πράξη έδειξε άλλα πράγματα και φάνηκαν και τα αδιέξοδα του. Κράτη να χρεοκοπούν, φτωχοποίηση των λαών, συγκέντρωση του πλούτου, αύξηση ανισοτήτων και έλλειμμα Δημοκρατίας.  

 

 

Κλείνοντας καλούμαστε όλοι μαζί να δώσουμε αυτή τη μάχη. Σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

 

 

Για την ασφάλεια και αλληλεγγύη, για το περιβάλλον, για νέες θέσεις εργασίας-καλύτερα αμειβόμενες, κοινωνικό και αποτελεσματικό κράτος, για τη Δημοκρατία.

 

 

Τίποτα δεν έχει χαθεί. Αυτή η προσπάθεια μας χρειάζεται στους δρόμους όλους. 

 

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ

Υποψήφιος βουλευτής

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας